Izvor: Tanjug
15.10.2021 u 17:57
0

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: „Gradimo jaku vojsku, ne da bismo nekoga napadali, već da bismo SVOJE ZAŠTITILI!“

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas u Takovu da Srbija, baš kao i pre više od dvesta godina, gradi jaku vojsku, ne da bismo nekoga napadali, već da bismo svoje zaštitili.

Na svečanoj promociji 143 nova podoficira 18. klase Osnovnog kursa za podoficire i 48. klase Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“, ministar Stefanović istakao je da u Takovu ima mnogo simbolike za srpski narod, jer je u njemu počelo rađanje moderne srpske države i moderne srpske vojske nakon Drugog srpskog ustanka.

PROČITAJTE JOŠ: MINISTARKA PRAVDE POTVRDILA: Venecijanska komisija pohvalila ustavne reforme

„Srpska vojska nastala je upravo iz ustaničkih četa, iz naroda koji se ovde latio oružja da bi izborio svoju slobodu. Zato je veza između našeg naroda i vojske toliko duboka. Te Cveti 1815. ujedno su i Dan Vojske Srbije, jer smo tada kao narod počeli da je gradimo. Da stvaramo Vojsku koja garantuje da niko neće nasrtati na naš goloruki narod i da će naši građani moći da žive u miru. I danas Srbija, baš kao i pre više od dvesta godina, iz istog razloga gradi jaku Vojsku. Ne da bismo nekoga napadali, već da bismo svoje zaštitili“, rekao je Stefanović.

Ministar je poručio mladim podoficirima da od njih očekuje da od sada budu još hrabriji, odlučniji i čestitiji.

PROČITAJTE JOŠ: (UŽIVO) SAVET BEZBEDNOSTI O KOSOVU I METOHIJI: Selaković o napadu na Srbe!

„Kičma naše vojske upravo su njeni podoficiri. Vi ste ti koji će od danas voditi mlade vojnike koji će vam bezrezervno verovati. U izazovnim vremenima kada bi mnogi želeli da ugroze stabilnost i bezbednost Srbije, naš narod od nas očekuje da budemo najača garancija sigurnosti, nezavisnosti i suverenosti naše zemlje. Mi smo to uvek bili kroz istoriju, mi to moramo i danas biti. Jaka Vojska mora garantovati jaku Srbiju“, naglasio je ministar.

PROČITAJTE JOŠ: Osmani se obraća se prvi put posle nereda na severu Kosova

Stefanović je dodelio nagradu prvom u rangu 18. klase Osnovnog kursa za podoficire vodniku Ivani Novaković.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković nagradu je uručio drugom u rangu vodniku Dejanu Antiću, dok je brigadni general Željko Petrović nagradu uručio trećem u rangu vodniku Aleksandru Veličkovskom.

Pukovnik Mićo Suvajac, načelnik Škole nacionalne odbrane, nagradu je uručio najboljem učeniku 48. klase Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ vodniku Andriji Antiću, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter