Izvor: agencije
04.04.2024 u 16:24
0

NEUSPEŠNI PREGOVORI PETKOVIĆ BISLJIMI: Srpska strana ponovila predlog o platnom prometu, nije postojala dovoljna volja Prištine

Kada je reč o platnom prometu, srpska strana je predložila komprisno rešenje, ali da nije postojala dovoljna volja sa prištinske strane

U Briselu su danas nastavljeni razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine povodom odluke takozvane Centralne banke Kosova o zabrani upotrebe dinara na KiM.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković je  posle nove runde dijaloga  u Briselu izjavio da nema dogovora zbog „nedostatka volje da se postigne balansirano i kompromisno rešenje“, ali da predstoji još jedan sastanak.

Specijalni izaslanik EU za taj dijalog Miroslav Lajčak će za deset dana pozvati na još jedan razgovor „na temu dinara, plaćanja i svih prinadležnosti Srbije za srpski narod na Kosovu i Metohiji“ – rekao je Petković.

Petković  je rekao da je danas na sastanku ponovio plan i predlog o „kompromisnom i izbalansiranom rešenju“ i da se založio za formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu.

„To je njihova obaveza i da su je ispunili, mnogi današnji problemi ne bi postojali. Nije postojala dovoljna volja sa prištinske strane“, kazao je on. Na sastanku u Briselu uz posredovanje Lajčaka bio je i glavni pregovaračem Kosova Besnik Bisljimi.

Kada je reč o platnom prometu, dodao je da je srpska strana predložila kompromisno rešenje, ali da nije postojala dovoljna volja sa prištinske strane. On je najavio i da se očekuje novi sastanak.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je posle sastanka 25. marta u Briselu da Priština nema političku volju da se dođe do rešenja za upotrebu dinar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter