Izvor: Tanjug
04.04.2024 u 10:26
0

VUČIĆ NALOŽIO VLADI SRBIJE STVARANJE TIMOVA: Ostaje nam da se borimo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom današnjeg nastavka razgovora Beograda i Prištine u Briselu, da je srpska strana dobro pripremljena za dijalog, ali da ne možemo da očekujemo bilo šta dobro.

„Nemamo ništa lično da zamerimo ljudima koji vode dijalog, ali sve to u Briselu pretvorilo se u stvari u stavljanje mašnice na kriminalne akte Aljbina Kurtija, a da je na kraju potrebno da se legalizuje, da se dobija srpska saglasnost za njegova nedelja. Mi u tome ni na koji način nećemo da učestvujemo“, rekao je Vučić na sednici Vlade Srbije.

Mislili smo da je razumno i racionalno postupanje nešto što će u budućnosti promeniti odnose Evropske unije i zapadnih sila prema Prištini, ali shvatili smo da se to nije dogodilo, da se to neće dogoditi i u skladu s tim ćemo se ponašati, dodao je Vučić. Vučić je napomenuo da će pozicija srpskog naroda biti sve teža.

„Ti problemi će se nastaviti i njih možete da računate kao stalne, kao probleme sa kojima ćemo se suočavati u narednim mesecima, jer će Kurti svoju agresiju protiv srpskog naroda, posebno na severu Kosova i Metohije, nastaviti. Evropa i Amerika će nastaviti svoje glasno ćutanje, a svi ostali nemaju nikakav ni uticaj na prištinske vlasti, niti u ovom trenutku su u situaciji da nam mnogo pomognu“, rekao je Vučić.

Uvek ćemo biti uz svoj narod i gledaćemo kako da te probleme rešavamo, poručio je predsednik.

Teški zadaci pred nama, formirati timove za sadejstvo svih naših snaga

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na sednici vlade, u Palati Srbija, da predstoje teški i važni zadaci i zamolio sve članove vlade, bez obzira koje će funkcije obavljati, da svoj posao obavljaju ozbiljno i odgovorno, pozvao da se formiraju timova za sadejstvo svih naših snaga.
„Nekoliko važnih stvari imamo o kojima moramo danas da se dogovorimo. Bez obzira na to što će u kratkom vremenskom periodu biti formirana nova vlada, mi imamo teške i važne zadatke pred nama, te bih zamolio sve članove vlade, bez obzira na to koje će funkcije obavljati u narednom periodu, da posvećeno, ozbiljno i odgovorno rade na izvršavanju svih zadataka“, rekao je Vučić, koji se prvi obratio na sednici.
Zato što je to nešto što je za nas od suštinskog značaja, od najvećeg značaja, kao i opstanak naše zemlje, dodao je Vučić.
„Prve svega zamolio bih i ukazaću vam sad na kalendar, kako to ide, i zamoliću vas da formirate timove neophodne za sadejstvo svih naših snaga, uključujući i Narodnu skupštinu, i Vladu Srbije, i mene, predsednika Srbije, dakle oba dela izvršne vlasti koliko god je moguće i svih činilaca iz parlamentarnog i javnog života Srbije“, rekao je Vučić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter