Izvor: Tanjug
06.04.2022 u 13:05
0

NEVEROVATAN OBRT Kurti VIŠE OD 20 GODINA se lažno predstavljao kao veteran OVK, protiv njega podneta KRIVIČNA PRIJAVA!

Socijaldemokratska partija (SDP) najavila je da će podneti krivičnu prijavu protiv predsednika vlade privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija zbog njegovog statusa veterana OVK, prenosi Ekonomija onlajn.

Prema SDP, Kurti se pridružio OVK u avgustu 1998. i iz nje istupio 2. marta 1999. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Kako je predviđeno zakonom, veteran je osoba koja je ostala do kraja rata u OVK. Znamo da se rat završio u junu, tri meseca nakon što je Kurti istupio iz OVK. Istim zakonom je definisana i kazna u slučaju da neko falsifikuje deklaraciju o učešću u ratu. Postoje materijalni dokazi, sa dokumentima i izjavama, koji pokazuju prevaru koju je Kurti učinio da bi dobio status veterana OVK“, navodi se u saopštenju SDP.

SDP kaže da će krivična prijava biti podneta Osnovnom tužilaštvu Prištine.

Ova stranka je pre nekoliko dana održala akciju ispred zgrade valde u Prištini, tokom koje je bio istaknut transparent na kome je Kurtija nazvala lažnim veteranom OVK.

Ta stranka je zatražila od tužilaštva da ispita taj slučaj i tom prilikom su poručili da, ako istraga ne počne, oni će podneti krivičnu prijavu.

Najava SDP da će podneti tužbu usledila je nekoliko dana nakon Kurtijeve izjave da na Kosovu nema 60.000 ratnih veterana OVK, koliko ih je evidentirano, već najviše 20.000, prenosi Kosovo onlajn.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter