Izvor: HAPPY BSC
07.11.2022 u 21:23
0

NIKOLA ŠAINOVIĆ U „ĆIRILICI“: Političko jezgro OVK je organizacija Enver Hodžine Albanije! Kurti je „ista firma, samo različit derivat“!

U večerašnjoj emisiji “Ćirilica” gostovao je bivši premijer Srbije i potpredsednik vlade Jugoslavije Nikola Šainović koji je tom prilikom istakao da u istoriji postoje dve vrste planova.  

NE PROPUSTITE EMISIJU „ĆIRILICA“ (21.00) NA TV HAPPY! Razgovaramo sa našim gostima na temu: „Šta nam spremaju Albanci?“

– Jedna vrsta služi samo za opipavanje situacije i prolazak vremena. To se tek kasnije vidi. Vremenom smo stekli iskustvo jer se prepoznaju neki rukopisi. Druga vrsta su oni koje smo doveli do sporazuma. Brine me što takvi planovi, koji su došli do sporazuma i koje smo potpisali zajedno sa njihovim brokerima, sa kolektivnim Zapadom vrlo brzo su posle potpisivanja poslužili za dalji napredak onoga ko je ponudio sporazum, a protiv je. Takav je Sporazum za Krajinu. Tzv. Vensov plan za Krajinu krajem 1991. godine obezbedio je da dođu zaštitne snage UN u Krajinu da zaštite Srbe od Hrvatske – kazao je on.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Šainović je naglasio da je Dejton dogovoren da se prvo reši Bosna pa posle Hrvatska i dodao da je godinu dana dogovaran sa američkim vrhom, kao i da je Z4 bio klopka da prihvatimo pa da Hrvati na isti način uđu u Krajinu, samo sa našim potpisom.  

– To je bila taktička stvar. Najgore stvari počinju sa Kosovom. Sve što dogovorimo, recimo sa Rugovom plan o obrazovanju, gde je posrednik je Vatikan. Dogovorimo sve do fizičkog dela plana oni zgaze sve to i pređu na OVK i počinju razgovori bez razgovora i pretnja za pretnjom i na kraju počinje rat. Onda se dešava progon 2004. godine. Priznanje Kosova se odvija potpuno mimo Rezolucije 1244. Čak je i po toj Rezoluciji postojao proces kojim je moglo da se dođe do priznanja – kazao je Šainović.  

Na konstataciju da je Obama rekao da je bio referendum na Kosovu, Šainović je istakao da naši ljudi naivno misle da on nije znao, kao i da je to direktiva.  

– Kad za nešto crno američki funkcioner javno kaže da je belo, to je direktiva svim američkim ambasadama i diplomatama da je to belo – ocenio je on.  

Prema njegovim rečima, Srbija kao država i srpski političari uložili su ogroman kapital u sprovođenje Briselskog sporazuma.  

– Da se podsetimo samo čega se Srbija sve odrekla da bi se napravio mir i trajan sporazum. Ispalo je da od prvog dana, od kada je Ketrin Ešton potpisala a nije se mastilo osušilo, oni su već odlučili da ne sprovedu najvažnije stvari i evo već deset godina je tako. Gde je put koji vodi ka rešenju i sporazumu? To je model Dejtona. Mora da postoji u sporazumu suštinsko pitanje koje rešava pitanje srpske zajednice. Zato je Dejton uspeo. U Dejtonu je odlučilo to što su Srbi videli životni interes kroz Republiku Srpsku i zato je ne samo uspeo, već se i danas sprovodi i čuva mir sa svim slabostima. Svi naši partneri moraju sa nama da nađu zajednički jezik po suštinskom pitanju, a ne po pitanju tablica. To sa tablicama je maskiranje problema. Šta je sa onima koji su proterani? Da li Srbi mogu da odu na groblje? Kada suštinske stvari budu u sporazumu on će se sprovoditi – naglasio je Šainović.  

On je rekao da je političko jezgro OVK marksističko-lenjinistička partija Albanije, organizacija Enver Hodže kada ga davno nije bilo, a oni su i dalje bili njegov nastavak koji su uzeli Amerikanci i dodao da je i Kurti “ista firma samo različit derivat”.

 – Pamtim 1981. godinu i ustanak na Kosovu. Tako veliki da je bilo mrtvih. U borbi su ubijena četiri pripadnika specijalne jedinice Saveznog supa koje smo onda smatrali vanzemaljcima u borbi. To je bio tako veliki ustanak da su sva Ministarstva unutrašnjih poslova jugoslovenskih republika poslali svoje specijalne jedinice u borbu na Kosovo. Država je proglasila vanredno stanje. To je bilo pre 40 godina.  U pitanju je isti kontinuitet. Nije bitan sistem, režim, pojedinci, Milošević,..Sve je kontinuitet borbe za otcepljenje Kosova od Srbije – naglasio je Šainović. 

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter