Izvor: Novosti
13.03.2024 u 08:16
1

NIKOME U VLADI NIJE PALO NA PAMET DA SE ZATVORI „RIBNIKAR“: Đukić Dejanović – Školovanje dece neće biti ugroženo

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da bi do petka 15. marta trebalo da se zna ko će tačno činiti Radnu grupu koja će raditi na idejnom rešenju za izgradnju Memorijalnog centra u okviru Osnove škole "Vladislav Ribnikar".

Ona je takođe poručila roditeljima koji su sinoć održali skup ispred te škole  da školovanje njihove dece neće biti ugroženo.

Ministarka je navela za RTS da je strah roditelja dece koja idu u Osnovnu školu “Vladislav Ribnikar“ da će ona možda biti ukinuta, potpuno neosnovan.

– Ono što ćemo sigurno učiniti to je da ćemo morati da stvorimo potpuno bezbedne uslove da se rekonstruiše i onaj deo škole gde će deca ići u svoje razrede, učiti, sticati znanja. Roditeljima će biti ovo potpuno objašnjeno da je nama cilj da škola ‘Vladislav Ribnikar‘ i dalje bude uzorna, ogledna škola, da deca idu u tu školu, rekla je Đukić Dejanović.

ANA BRNABIĆ: Srbija protiv nasilja stvara fašizam,SNS će uvek biti za glas naroda

Napominje da roditelje želi da uveri da nikom u Vladi Srbije nikada nije palo na pamet da se škola zatvara.

– Kakve smo sve predloge čuli i šta su sve bile ideje – to je jedna stvar, ali kao što imamo obavezu da mesto tuge bude zaista jedan memorijalni centar sa jasnim porukama, tako imamo obavezu i prema deci koja idu u školu i koja treba da stiču svoja znanja i da se raduju u životu i školskom životu da obezbedimo i to, navela je ona.

Roditelji dece koja pohađaju Osnovnu školu “Vladislav Ribnikar“ održali su sinoć ispred te škole skup podrške ideji izgradnje Memorijalnog centra, ali su zatražili i da deo škole u kojem se nekada odvijala nastava bude funkcionalan za učenike.

Oni su ranije danas u saopštenju pozdravili odluku Vlade Srbije od 8. marta ove godine da se oformi Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra i saopštili da će toj grupi pružiti podršku u radu i pomoći joj, kako su naveli, da se u sagledavanjima mogućih rešenja uzmu u obzir i potrebe učenika škole.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NIKOME U VLADI NIJE PALO NA PAMET DA SE ZATVORI „RIBNIKAR“: Đukić Dejanović – Školovanje dece neće biti ugroženo”

  1. Manire se vi koi upravljajte komentarima šalje se brzo ajde nalazite kažite mi smo za nestanak Srbije da nepostoji više.Kuga vas pojela.A Lazareva kletva stigla.Amin Bože.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter