Izvor: Happy BSC
04.08.2022 u 21:50
0

OBELEŽAVANJE GODIŠNJICE AKCIJE „OLUJA“ Vučić: Moramo da gledamo u budućnost! Pretekli smo i nadživeli i Jasenovac i „Oluju“ i ponovo ustali! ŽIVELA SRBIJA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje obeležavanju 27. godišnjice akcije „Oluja“.

NAŠA POLITIKA JESTE I OSTAĆE MIR, MIR I MIR! Predsednik Vučić poslao snažnu poruku (FOTO)

– Devetu godinu kako na ovakav način obeležavamo pogrom, težak zločin na evropskom tlu protiv jednog naroda. Dva su razloga zbog kojih smo danas ovde. Zbog ubijenih žena, dece, staraca, zbog 250.000 prognanih. Drugi je da bismo uprkos svima svedočili, da bi se ona čula i od svih koji slušaju načinili svoje svedoke. To je jedini lek za ravnodušnost i naša obaveza opterećena krivicom zbog svih godina ćutanja, sramotnog i namornog zaboravljanja sopstvenih žrtava – istakao je Vučić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vučić je naglasio da smo sopstvenom narodu nametnuli osećaj krivice zbog 18 godina zanemarivanja sećanja na srpsko stradanje. 

– Radili smo to gotovo čitavo punoletstvo, 18 godina i nije nam bilo bolje od toga. Natovarili smo sopstvenopm narodu večni osećaj krivice, oravdali smo svaki zločin. Čak su nam i menjali ime, nazivali nas „hrvatskim Srbima“, „bosanskim Srbima“, „kosovskim Srbima“, a mi smo samo Srbi i razlike među nama nema. To što živimo u različitim državama, ne znači da pripadamo različitim narodima. Reći ću danas da je to vreme završeno i da nema više ćutanja, najsvetija je obaveza od koje nećemo odustati – istakao je Vučić. 

On je nagllasio da zloupotrebljavajući situaciju u Ukrajini, zajedno su se mnogi okrenuli protiv nas misleći da je ovo trenutak kada ponovo mogu da imaju podršku svih mogućih iz sveta i krenu u uništavanje srpskog naroda.

– U jednoj stvari su pogrešili. To nije ista Srbija. Naša zemlja se više ne plaši. Čuvaćemo Srbiju, a na njihovu histeriju, laži i pretnji odgovaraćemo mirom, strpljenjem i odlučnošću – rekao je predsednik.

– Nikada nećemo zaboraviti patnju Srbina iz Krajine, patnju krajiškog čoveka. Ne plašimo vas se. Srbija se osvešćuje, zna da se seća. Ume da poštuje tuđe žrtve, ali ume da poštuje sećanje i na svoje žrtve. Uvek je bilo lakše ići linijom manjeg otpora da bi vas pohvalili u komšijskoj štampi da bi rekli neku lepu reč jer teško je trpeti udarce. Retki su takvi ljudi. Mi smo ih toliko primili. Mogu da tuku koliko hoće, ali mi više nemamo kud. Čuvaćemo svoju Srbiju. Radićemo i uzdizati Srbiju. Odbranićemo je i pobedićemo. Da svi čuju. Odbranićemo je i pobedićemo i nemojte da nam pretite više! Oguglali smo na vaše pretnje – rekao je predsednik.

– Danas smo ovde da pokažemo da Srbija više nije šaka zobi i da nema nameru da savija glavu i da im potvrdimo da zabranjeni grad „Jasenovac“ i „Oluja“, nisu mit, već činjenice sa kojima živimo. Godinama šaljemo poruku da više neće biti „Oluja“ i danas to ponovo činimo – poručio je on i dodao da ne sanjamo osvetu ni promene granica već samo saopštavamo da smo lekciju naučili.

– Pri tom naša politika jeste i ostaće mir, mir i mir gotovo po svaku cenu. Klečaćemo za mir. Srbija neće ćutati i praviti se mrtva kada neko pokuša da ubija i proteruje naše ljude. „Oluja“ mora da predstavlja suštinu politike koju vodimo, a ta politika nije i ne sme da bude ona u kojoj su neki srpski prvaci govorili optužujući Srbiju da Srbe van Srbije tera da laju. Nikada nikome više nećemo dozvoliti da umlati Srbe. Ne prizivamo sukobe. Nama je mir važan i da se razvijamo i rastemo – istakao je Vučić. 

– Hoćemo tamo gde nema nade da je izmislimo. Nećemo da ćutimo. Oluja je ranila srpski narod, teško je ranila, ali je Srbija dobila mnogo dobrih ljudi, od kojih su mnogi ovde među nama. Mi ćemo uvek da prihvatimo i pokajemo se za zločine koje su neki učinili u naše ime, ali nikada više nećemo da ćutimo i da se stidimo zločina koji je učinjen protiv našeg naroda – rekao je Vučić.

– Moramo da gledamo u budućnost zajedno. Nama čak i ne smeta kada svetkuju, nama samo smeta kada nam brane da tugujemo. Samo nemojte da nam branite da se sećamo, pustite nas da živimo sa svojim jadom, bolom i čemerom. Ne očekujte od Srba da se odreknu svojih mrtvih, pretekli smo i Jasenovac i Oluju, a vidite i večeras u Novom Sadu, ponovo smo ustali. Neka je slava svim žrtvama. Neka živi Srbija i Republika Srpska – poručio je Vučić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter