Izvor: tanjug
10.03.2024 u 14:36
0

DONOSIMO VAŽNE ODLUKE: Vučić o večerašnjem sastanku sa liderima stranaka vladajuće koalicije

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će večeras na sastanku sa liderima stranaka vladajuće koalicije biti donete važne odluke u vezi sa organizovanjem lokalnih izbora, funkcionisanjem Narodne skupštine i buduće izvršne vlasti, kako bi se što pre završili svi izborni ciklusi i da će se večeras te odluke saopštiti javnosti. „I ono što vas zanima, večeras ćemo donositi odluke.

PREDSEDNIK OSTAO BEZ KOKICA: Nakon državničkih dužnosti predsednik Vučić uživao u fudbalu sa Miloradom Dodikom (FOTO)

Večeras ćemo sve opcije da razmotrimo i večeras ću javnost obavestiti i o Skupštini i o vladi i o lokalnim izborima. Saslušali smo sve, doći će Dejan Đurđević i svi ostali koji se najbolje razumeju u legislativu i da vidimo kako i šta oko svih izbora. Da tu priču završimo, da narod više ne zamaramo glupostima, nego da možemo da se posvetimo poslu“, rekao je Vučić novinarima u Pambukovici. Sastanak će se održati u 18 sati na Andrićevom vencu, najavljeno je iz Predsedništva.

„Predstoji nam teško vreme zbog geopolitičke situacije, u isto vreme mi moramo da guramo snažno. Nikada snažnije i jače i zato je važno da što pre formiramo sve organe, da završimo sve izborne cikluse i da počnemo, da se u potpunosti posvetimo problemima ljudi i da ih rešimo“, naglasio je Vučić. Na sastanak će, kako se očekuje, doći lideri koalicije SPS-JS Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, zatim prvi čovek SDPS Rasim Ljajić, Milan Krkobabić iz PUPS-a, kao i predsednik „Zdrave Srbije“ Milan Stamatović i doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Vučić je rekao da je juče napravio tehničku grešku, koja je samo formalna, a ne suštinska kada je govorio o izborima i objasnio proceduru oko lokalnih izbora u skladu sa zakonom. „Izbori moraju da budu raspisani u roku od mesec dana od trenutka poslednjeg dana kada je prošao rok a kada je bilo moguće konstituisanje skupštine, to je bio treći mart. Drugi i treći april je poslednji dan kada izbori moraju da budu raspisani, a mora da ih raspiše predsednik Skupštine. Potpuno je normalno da predsednik Skupštine ako bude izabran sutra, u utorak ili sredu raspiše nove izbore“, naveo je Vučić.

Dodao je da ne bi trebalo da se odugovlači sa izborima i da bi mogli da se održe 28. aprila, 5. maja ili, kako je rekao, „nategnuto“ 12. maja. „Postoji zakonska mogućnost za koju sam pogrešio i nisam znao da može da se odugovlači, ali ne razumem smisao. Ima mnogo opcija, sagledaćemo sve to večeras, ali je za mene najlogičnija opcija da se ide odmah na izbore, ali vidim da to izaziva nelagodu i bol u želucu kod svih onih koji su pričali da su ubedljivo pobedili, pa ih neko pokrao“, rekao je on. Vučić je naglasio da ga ne interesuje šta radi opozicija, već da je za njega, od njihovog mišljenja, mnogo važnije šta misli narod.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter