Izvor: Alo.rs
08.11.2023 u 17:40
0

„OSTVAREN JE VELIKI NAPREDAK“: Premijerka Brnabić primila Izveštaj EK o Srbiji za 2023. godinu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom u Vladi Srbije, koji je predao Izveštaj EK za 2023. godinu.

Premijerki je šef Delegacije EU u Srbiji uručio Izveštaj Evropske komisije o Republici Srbiji za 2023. godinu i novi Plan razvoja za Zapadni Balkan.

– Najvažnija stvar je da je EK prepoznala jasan napredak Srbije. To se vidi iz izveštaja gde ni jedna oblast nije označena kao nazadovanje. U svim osim u tri oblasti primećen je napredak. Mislim i na vladavinu prava, ekonomije…

– Što se tiče reforme pravosuđa, tu je konstatovan izvestan napredak, što je bolja ocena nego prošle godine. Preduzet je niz koraka da se smanji politički uticaj na pravosuđe.

– U 2022. godini je došlo do povećanja presuda za korupciju na visokom nivou, i to je ono što je važno, i imamo veći broj novih istraga.

– Dobili smo najveću ocenu EK, posebno u oblasti energetike. Svi oni koji govore da su proevropski nastrojeni koriste ervopsku agendu za svoje političke svrhe i da bi napali vlast u Srbiji. Da podsetim na dušebrižnike.

Sastanku je prisustvovala i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter