Izvor: Tanjug
12.04.2023 u 17:30
0

„OVO JE KLJUČNO ZA PRAVDU I ZAŠTITU LJUDSKIH PRAVA“: Karolina Zijade osudila napad na Milana Jovanovića!

Specijalna predstavnica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefica Misije UN na KiM (UNMIK), Karolina Zijade, osudila je danas pucnjavu na severu KiM u ponedeljak uveče, u kojoj je ranjen, kako je navela, "jedan kosovski Srbin", i konstatovala da su uhapšeni policajaci za koje se sumnja da su umešani u ovaj incident.

Ona je poželela žrtvi brz oporavak, navodi se u saopštenju UNMIK-a.

Zijade je primila k znanju saopštenja takozvanih kosovskih institucija da će biti pokrenuta temeljna istraga.

„EVROPO PUCAJU NA NAS“: Srbi se okupili se na mestu gde je ranjen Jovanović, njihove jauke još uvek niko ne čuje! (FOTO)

– Ovo je ključno za pravdu, odgovornost i zaštitu ljudskih prava, istakla je šefica UNMIK-a.

Zijade poziva, kako je navela, „odgovorno rukovodstvo da održi mir i obezbedi sigurnost svih zajednica“.

Milan Jovanović ranjen je u ponedeljak kasno uveče u blizini policijskog punkta kod Bistričkog mosta, nedaleko od Zvečana, a četvorica pripadnika policije su suspendovana i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati zbog tog slučaja. Policajac koji je ranio Jovanovića, kao i još trojica koji slučaj nisu prijavili, terete se za krivična dela „ubistvo u pokušaju“ i „neprijavljivanje krivičnog dela“, saopšteno je iz takozvanog kosovskog policijskog inspektorata (PIK).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter