Izvor: Tanjug
12.04.2023 u 22:11
0

PRVA ZVANIČNA POSETA SRBIJI: Brnabić sa šefom španske diplomatije Albaresom Buenom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Španije Hoseom Manuelom Albaresom Buenom, koji boravi u svojoj prvoj zvaničnoj poseti Srbiji.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, sagovornici su se saglasili da su politički odnosi dve zemlje odlični, da su zasnovani na čvrstim temeljima, kao i da oni predstavljaju jaku potporu za dalje snaženje saradnje u ostalim oblastima, uz posebnan osvrt na ekonomiju i trgovinu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je zahvalila Španiji na principijelnom stavu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. Premijerka je ujedno obavestila ministra spoljnih poslova Španije o dijalogu Beograda i Prištine, skrenuvši pažnju na provokacije na terenu, napade i uznemiravanje sprskog stanovništva, skrnavljenje kulturnog nasleđa, kao i činjenicu da Priština ne primenjuje svoje obaveze iz Briselskog sporazuma.

„VLADA PREPOZNAJE PROBLEM ZAGAĐENOSTI I GRAĐANI ĆE TO VIDETI“: Ana Brnabić poslala jaku poruku!

Kada je reč o evrointegracijama, Brnabić je zahvalila Španiji na podršci koju pruža Srbiji. U svetlu predsedavanja Španije Savetu EU u drugoj polovini 2023. godine, premijerka je posebno istakla značaj današnjeg potpisivanja Memoranduma o razumevanju o unapređenju saradnje u oblasti evropskih integracija između dve države.

Ministar Albares Buen istakao je da je prijateljstvo dve zemlje jako, da su politički odnosi Srbije i Španije odlični, kao i da će Španija tokom svog predsedavanja EU politici proširenja pridati važnu ulogu, dodaje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter