Izvor: Tanjug
19.01.2022 u 16:16
0

Pastor i Štark razgovarali o značaju jevrejske zajednice

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i novoizabrani predsednik Jevrejske opštine Novi Sad Mirko Štark razgovarali su danas o značaju jevrejske zajednice i kulture u celokupnoj multikulturalnoj slici Novog Sada i Vojvodine.

Skupština Vojvodine saopštila je da su tema razgovora bili i planovi u cilju negovanja tradicije jevrejske zajednice i njenog očuvanja.

Pastor je naglasio da će jevrejska zajednica uvek imati podršku Skupštine AP Vojvodine, kao i njegovu ličnu.

Pastor i Štark razgovarali su o načinima na koji se najefikasnije mogu sačuvati i rekonstruisati sakralni objekti ove zajednice.

Štark je istakao posebno zadovoljstvo zbog obnove sinagoge u Subotici, kao i zbog renoviranja sinagoge u Senti.

On je Pastora obavestio i o kulturnim programima koje Jevrejska opština planira da realizuje poput dana jevrejske kulture i dodao da Jevrejska opština uzima aktivno učešće u programima u okviru manifestacija koje se u Novom Sadu organizuju povodom titule Evropske prestonice kulture.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter