Izvor: HAPPBSC
14.03.2024 u 16:38
1

PETAR PETKOVIĆ PORUČIO KURTIJU: Preživela je srpska ćirilica vekove, preživeće i malog tiranina

– Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas, povodom uklanjanja ćiriličnih saobraćajnih znakova na severu Kosova i Metohije da premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti ne može da prekine neraskidivu vezu Srba sa svojom državom.

NAKON DINARA KURTI PROTERUJE ĆIRILICU: Nova akcija na severu KiM – Radnici uklanjaju ćirilične table, policija ih čuva (VIDEO)

„Može Kurti da se obračunava s ćiriličkim saobraćajnim znakovima, ali ne može da prekine neraskidivu vezu srpskog naroda sa njihovom državom! Onaj koji zna samo za nasilje, nikad neće znati šta je miran suživot. Preživela je srpska ćirilica vekove, preživeće i malog tiranina“, napisao je Petković na svom nalogu na društvenoj mreži Iks.


Radnici na severu Kosova i Metohije danas su u pratnji tzv. kosovske policije počeli da skidaju stare žute saobraćajne znakove sa imenima naselja, koje su bile ispisane na srpskoj ćirilici i da ih menjaju novim plavim znakovima, na kojima su nazivi mesta prvo ispisani na albanskom, pa na srpskom jeziku, ali na latiničnom pismu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PETAR PETKOVIĆ PORUČIO KURTIJU: Preživela je srpska ćirilica vekove, preživeće i malog tiranina”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter