Izvor: tanjug
14.03.2024 u 17:58
0

VAŽNE ODLUKE: Vlada produžila odluku o pružanju privremene zaštite Ukrajincima u Srbiji

– Vlada Srbije produžila je danas važenje odluke o pružanju privremene zaštite u Republici Srbiji raseljenim licima iz Ukrajine. Odluka je usvojena u cilju pružanja brzog odgovora na humanitarne potrebe raseljenih lica iz Ukrajine i članova njihovih porodica koji se zbog aktuelne situacije ne mogu vratiti u tu zemlju, sapšteno je iz vlade.

PETAR PETKOVIĆ PORUČIO KURTIJU: Preživela je srpska ćirilica vekove, preživeće i malog tiranina

Članovi Vlade doneli su ovu odluku, imajući u vidu da važenje prethodne odluke ističe 18. marta ove godine, a da usled aktuelne situacije u Ukrajini postoje razlozi zbog kojih je neophodno i u narednom periodu pružati privremenu zaštitu raseljenim licima radi zaštite njihovih osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak o saglasnosti za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje posebnim kategorijama zaposlenih i bivših zaposlenih, odnosno bivšim radnicima u subjektima privatizacije i invalidskim preduzećima koja su bila u procesu restrukturiranja

Na osnovu ovog dokumenta, u 2024. godini, pod istim uslovima kao i u periodu od 2015. godine, uključujući i 2023. godinu, biće povezan staž osiguranja bivšim zaposlenima u subjektima privatizacije i invalidskim preduzećima koja su na dan 13. avgusta 2014. godine u poslovnom imenu imala oznaku „u restrukturiranju“, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Staž će biti povezan i bivšim zaposlenima koji su utvrđeni kao višak po Programu vlade, koji ne mogu da ostvare pravo na novčanu naknadu kod Nacionalne službe za zapošljavanje u trajanju do dve godine, jer im poslodavac nije uplatio doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje za ceo period rada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter