Izvor: NOVOSTI/kosovo online
14.03.2024 u 16:30
0

NAKON DINARA KURTI PROTERUJE ĆIRILICU: Nova akcija na severu KiM – Radnici uklanjaju ćirilične table, policija ih čuva (VIDEO)

Uz asistenciju kosovske policije, radnici koje je angažovalo kosvsko Ministarstvo infrastrukture u Prištini danas su počeli da uklanjaju table na ćirilici i da postavljaju nove - na albanskom i srpskom jeziku, ali na latinici.

Do sada su nazivi naselja bili ispisani na ćirilici, a sada se na njihovom mestu postavljaju nove table.

Pripadnici tzv. kosovske policije nalaze se uz radnike koji se kreću iz pravca Rudara ka Jarinju.

USPEŠNO ZAVRŠENE KONSULTACIJE OKO PARLAMENTA: Orlić izneo detalje dogovora

Radnici skidaju table sa imenima mesta na kojima su do sada imena mesta bila ispisana ćirilicom, a potom i latinicom na srpskom jeziku, i na njihovo mesto postavljaju nove gde je naziv mesta prvo ispisan na albanskom, a potom na srpskom, ali na latinici

.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti danas bi trebalo da se susretne sa specijalnim izaslanikom SAD Gabrijelom Eskobarom.

Eskobar je danas posetio i manastir Visoki Dečani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter