Izvor: AGENCIJE
14.03.2024 u 16:16
0

USPEŠNO ZAVRŠENE KONSULTACIJE OKO PARLAMENTA: Orlić izneo detalje dogovora

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je da su konsultacije poslaničkih grupa u Skupštini Srbije danas uspešno okončane i da će devet poslaničkih grupa koje su se odazvale sastanku predložiti da parlament u novom sazivu ima šest potpredsednika.

„Svih devet grupa iz skupštinske većine i iz opozicije, koje su se odazvale na poziv (najstarijeg poslanika koji predsedava prvoj sednici Skupštine Srbije) Stojana Radenovića da razgovaraju o zajedničkom radu u Narodnoj skupštini zajedno će predložiti da Skupština u 14. sazivu ima šest potpredsednika – dva iz SNS, po jednog predstavnika manjinskih nacionalnih zajednica – Mađara i Bošnjaka, jednog iz SPS i jednog predstavnika opozicione liste ‘Mi – glas iz naroda'“, naveo je Orlić, saopšteno je iz SNS.

VLADIMIR ORLIĆ: Predstavnici dela opozicije na ružan način ignorisali poziv Radenovića

Prema njegovim rečima, uz Anu Brnabić, koja je predložena za predsednicu Skupštine potpisima 156 narodnih poslanika, u najužem rukovodstvu srpskog parlamenta izvesno će se naći najveći broj žena do sada. Orlić je saopštio da će radom dva skupštinska odbora – Odborom za dijasporu i Srbe u regionu, kao i Odborom za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj prema postignutom dogovoru, rukovoditi dve opozicione grupe.

Predsednike različitih odbora, će, kako je precizirao, delegirati još šest poslaničkih grupa: SNS, SVM, SPS, PUPS, SDPS i PS-NSS-US-RS. „Postignut je i dogovor o sastavu skupštinskih delegacija. Prvi put će biti formirana i delegacija u zajedničkom Parlamentarnom forumu Republika Srbija – Republika Srpska, ustanovljenom krajem prošle godine“, naveo je Orlić.

On je rekao i da će skupštinske službe tokom dana obavestiti grupe koje su odbile poziv Stojana Radenovića, kako je rekao, svih šest grupa nastalih podelom liste „Srbija protiv nasilja“ i DS S/POKS da ukoliko žele imaju mogućnost da predlože više od 100 članova odbora i više od 20 članova međunarodnih delegacija uključujući i mesta u delegaciji koja se sastaje sa Evropskim parlamentom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter