Izvor: HAPPYBSC
23.04.2024 u 09:44
1

VALDIMIR ORLIĆ ZA HAPPYTV: Poslanici danas glasaju o izmenama Zakona o lokalnim izborima, izaćiće svi kao bele lale čak i ovi koji najavljuju BOJKOT izbora!

Poslanici Skupštine Srbije danas će glasati o predloženim izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, kako bi se omogućilo da lokalni izbori budu spojeni sa već raspisanim izborima za gradsku vlast u Beogradu, koji će biti održani 2. juna Tim povodom u Jutaarnjem programu Dobro jutro Srbijo razgovarali smo sa narodnim poslanikom vladajuće kolacije i SNS Vladimirom Orlićem.

Sednica na kojoj je jedina tačka dnevnog reda predlog izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi sazvana je na predlog 187 poslanika vlasti i dela opozicije.

  • Morali smo da ih podesćamo šta su potpisali i da li su potpisali. U skupštini sve manje više isto svako ko je menjajući kanale na televiziji mohao je da čuje polse par sekundi ako slušate bilo kog aktera iz bivšeg režima. Reako bi čovek kao i svaki put Aleksandar Vučić . I nije bitno šta je tema na dnevnom redu svaki put. Imali smo sednici kako bi se izmenio jedan zakon koji su oni tražili jer si ti rekao da hoćeš da izađešt na izbore drugog juna, ali te ljude ne možete nikako da pohvatate šta žele. Evo danas je glasanje. 

Izmenom zakona omogućeno je da već raspisani izbori za gradsku vlast Beogradu, budu održani i u drugim lokalnim samoupravama gde izbori nisu bili održani 17. decembra 2023. godine. U obrazloženju predloga za promenu Zakona piše da se on donosi zbog dinamike održavanje izbora i sednica lokalnih samouprava.

Tako će se rok za raspisivanje lokalnih izbora pomeriti sa 120 na 150 dana pre isteka mandata da bi se obezbedilo istovremeno raspisivanje izbora. Predloženo je i da od dana raspisivanja do dana izbora ne može proći manje od 30 dana, umesto 45 kako piše u aktuelnom zakonu. Stranke vlasti i dela opozicije, koji je saopštio da će izaći na izbore 2. juna, najavili su da će danas podržati izmene tog zakona, dok su Stranka slobode i pravde, Srbija centar i koalicija NADA najavile da te izmene neće podržati, jer smatraju da neće biti vremena da se poboljšaju izborni uslovi do tog datuma. Orlić kaže da ti ljudi nisu imali jasan stav šta traže i šta žele.

  • Već od tog trenutka je bilo jasnokakv je to cirkus, jer pričali su hoćemo i drugi jun i oktobar. To je taj jer je drugi jun krajni rok za beograd. Okupili su se zajedno i oni za sopstvenim stolom nisu uspeli da se dogovore. Izaćeće kao bele lale svi i oni koji najavljuju bojkot i ovi drugi ali neče sa svojim imenom. Ali izaćiće svuda ako vide da imaju šanse. U šapcu na primer u Paraćinu. Svi su sad u njihovoj partiji. Svi su izašli u optinama i gradovima ali pod imenom grupa građana. 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VALDIMIR ORLIĆ ZA HAPPYTV: Poslanici danas glasaju o izmenama Zakona o lokalnim izborima, izaćiće svi kao bele lale čak i ovi koji najavljuju BOJKOT izbora!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter