Izvor: sputnik
14.03.2024 u 15:49
2

BRAĆO NAŠA, HVALA VAM ŠTO POSTOJITE! DUMA TRAŽI PRAVDU ZA BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE: Putin nam je obećao a on ne gazi po svojoj reči

Nacrt žalbe Ujedinjenim nacijama u vezi sa 25. godišnjicom početka NATO bombardovanja Jugoslavije dostavljen je Državnoj dumi na razmatranje, izjavio je šef komiteta Dume za međunarodne poslove, lider Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) Leonid Slucki.

„Odbor za međunarodne poslove podneo je nacrt žalbe Veća Savezne skupštine u vezi sa 25. godišnjicom početka bombardovanja teritorije suverene Jugoslavije NATO koalicije. Predlažemo da ga podnesemo na razmatranje Državnoj dumi 20. marta“, rekao je Slucki.
On je istakao da se u apelu pozivaju parlamentarci da osude vojnu operaciju i preduzmu mere za pozivanje država članica NATO na međunarodnu odgovornost.
MEDVEDEV TRAŽI KAPITULACIJU ZAPADA : Objavio sedam uslova za kraj rata
„U tekstu nacrta apela, ruski parlament poziva UN i skupštine svih zemalja da konačno osude vojnu operaciju Severnoatlantske alijanse protiv Jugoslavije i preduzmu mere za privođenje država članica NATO međunarodnoj odgovornosti za direktnu agresiju na SRJ“, precizirao je.
Kako se navodi u dokumentu, parlamentarci smatraju da je neophodno, uoči godišnjice agresije NATO-a na Jugoslaviju, dati pravednu ocenu „tog grubog kršenja međunarodnog prava, koje je dovelo do destabilizacije rada Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju“.
Osim toga, parlamentarci „izražavaju duboku zabrinutost zbog tekućih pokušaja Kolektivnog zapada da čin agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju predstavi međunarodnoj zajednici kao mirovnu operaciju, da žrtve NATO bombardovanja preda zaboravu i okrivi Srbe za izbijanje ratova na Balkanu“.
Tako je, podsećaju parlamentarci, od marta do juna 1999. godine „na malu suverenu državu u centru Evrope bačeno 2.300 krstarećih projektila i 14.000 bombi“, što je rezultiralo smrću više od 2.000 civila u Jugoslaviji, uključujući i decu.
Kako ističu, nekažnjivost NATO udara na Jugoslaviju „stvorila je osnovu za nove vojne akcije širom sveta pod maskom izjava o borbi ‘za vrednosti slobode i demokratije'“.
„Uverenje Kolektivnog zapada u sopstvenu nepogrešivost i pravo da odlučuje o sudbini drugih naroda i država dovelo je do uzleta neonacističkog režima u Ukrajini, koji je posle državnog udara 2014. sprovodio politiku genocida nad ruskim stanovništvom što je dovelo do oružanog sukoba na teritoriji te zemlje“, zaključuje se u dokumentu.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “BRAĆO NAŠA, HVALA VAM ŠTO POSTOJITE! DUMA TRAŽI PRAVDU ZA BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE: Putin nam je obećao a on ne gazi po svojoj reči”

  1. ZIVELA SRBIJA, ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA, ZIVELA BRATSKA RUSIJA SA PUTINOM UPRAVOM U SVIM SLOVENSKIM DRZAVICAMA, I SA POMOCU PRIJATELJSKE KINE…

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter