Izvor: Tanjug
26.08.2022 u 15:52
0

Petar Petković razgovarao je sa predstavnicom Generalnog sekretara UN Mari Jamašitom o dijalogu Beograda i Prištine!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa predstavnicom Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šeficom Kancelarije UN u Beogradu Mari Jamašitom, koju je upoznao sa sadržajem nedavno održanog sastanka beogradske i prištinske delegacije u Briselu.

Petković je sagovornici preneo čvrstu opredeljenost Beograda da sačuva mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji i u regionu, kao i rešenost da istraje na poštovanju međunarodnih pravila i normi, saopštila je Kancelarija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„To podrazumeva poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Briselskog sprazuma, dokumenata koji su na snazi i koji se moraju poštovati i primenjivati. U okviru toga, potrebno je da Priština ispuni sve preuzete obaveze iz briselskog dijaloga, posebno obaveze koje se odnose na formiranje Zajednice srpskih opština, sa kojom se kasni više od devet godina, a da je formirana, dovela bi do efikasnijeg rešavanja mnogih kriza i problema na terenu“, istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je podsetio da je delegacija Beograda u Brisel došla sa konkretnim, konstruktivnim i održivim predlozima za rešavanje krize sa kojom se srpski narod suočava na prostoru Kosova i Metohije.

Petković je skrenuo pažnju da bilo kakvo istrajavanje Prištine na sprovođenju jednostranih i protivpravnih odluka, samo vodi daljem podizanju tenzija i ozbiljnom ugrožavanju mira i bezbednosti, što nikome ne treba.

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić razgovarao je sa šefom Misije OEBS u Srbiji o nastavku saradnje i o aktuelnoj političkoj situaciji!

On je rekao da će Beograd nastaviti da traži kompromisna rešenja u najboljoj veri da su samo rešenja koja čuvaju mir i uvažavaju interese posebno srpskog naroda na Kosovu i Metohiji održiva i primenljiva na terenu i put ka izbegavanju novih kriza i tenzija.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je naglasio nezamenljivu ulogu Misije UN na KiM, u očuvanju mira, bezbednosti i zaštiti ljudskih prava i izrazio je očekivanja de će međunarodne organizacije i institucije na terenu ispuniti zadatak iz svog mandata i da će biti stvoreni uslovi u kojima napadi na Srbe neće biti tolerisani.

Petković je upozorio da je bezbednost i sigurnost srpskog naroda na terenu ozbiljno ugrožena, što potvrđuje podatak da su napadi na Srbe, njihovu imovinu i crkve porasli za 50 odsto.

On je naglasio i da je za Srbiju od izuzetnog značaja podrška koju Ujedinjene nacije pružaju temeljnim principima međunarodnog prava po pitanju statusa Kosova i Metohije, što se odslikava i u Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter