Izvor: Alo.rs
19.09.2023 u 17:52
1

PETKOVIĆ PORUČIO: „Kurti pokazao da ne želi ni razgvor ni dogovor“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Turske u Srbiji Hamijem Aksojem, o dijalogu Beograda i Prištine.

Petković je izrazio zbog situacije na terenu, jer, kako je ukazao, svakodnevne, brutalne pretnje Aljbina Kurtija srpskom narodu i Srpskoj listi nagoveštavaju da on neće stati sa napadima.

„Da Priština ništa ne preduzima u pravcu deeskalacije, vidljivo je pre svega na terenu, gde svakodnevno dolazi do novih ekcesa i zaoštravanja, ali je to bilo jasno i u Briselu, gde je Kurti pokazao da ne želi ni razgovor, ni dogovor“, istakao je Petković, koji je turskog ambasadora detaljno upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, sa posebnim osvrtom na razgovore održane 14. septembra u Briselu, saopštili su iz Kancelarije za KiM.

Beograd je, kako je naglasio Petković, i ovog puta insistirao na doslednom poštovanju do sada postignutih dogovora u dijalogu sa Prištinom uz posredovanje EU, pre svega na uspostavljanju Zajednice srpskih opština, što je prištinska delegacija odbila, stavivši svima do znanja da ih ne interesuju pregovori, dijalog i kompromis.

PETKOVIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: „Kurti je srpskom narodu toliko zagorčao život da ne žele ni da ga vide, a kamoli da s njim piju kafu“

Petković je upozorio da provokacije i napadi na srpski narod nisu u funkciji regionalne stabilnosti.

On je jasno istakao posvećenost državnog vrha Srbije kompromisnom sveobuhvatnom rešavanju kosovskog pitanja, isključivo mirnim putem.

„Beograd je suštinski zainteresovan za očuvanje mira i stabilnosti u pokrajini i na Zapadnom Balkanu i zato je važno odlučnim političkim i diplomatskim sredstvima sprečiti destabilizaciju regiona i nove konfrontacije“, rekao je Petković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PETKOVIĆ PORUČIO: „Kurti pokazao da ne želi ni razgvor ni dogovor“”

  1. Otićiće i Kurti kada Amerikanci dodju ksebi ali i neki drugi recim B…., pa se se oni lepo sprijatelje sa Rusima , ne mora baš skroz prijateljski ali da slušaju i čuju jedni druge , jer nisu Amerikanci posisali svo znanje ovog sveta, kao da su jedini pametni na celom Svetu a sigurno ima nešto što je dobro i za njih , važno je samo da dobro osluškuju i da drugi nisu kao što su oni da jedno pričaju drugo ti misle treće rade i rpi tome te još i mrze , uh , pa dal ima nešto gore od takve politike , postoje i oni koji ne žele zlo sem zločincima a to nije zlo već kazna koju su oni drugima činili .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter