Izvor: BSC HAPPY/TANJUG
25.12.2023 u 20:01
0

PETKOVIĆ: Vlada Srbije donela odluku o slobodnom kretanju svih vozila sa prostora KiM

Vlada Srbija donela je danas odluku da se omogući sloboda kretanja svim vozilima sa Kosova i Metohije, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Petković je naglasio da će na svim graničnim i administrativnim prelazima biti postavljen disklejmer.

– Omogućavanje učešća u saobraćaju na putevima svih vozila koja su registrovana od strane Privremenih institucija samouprave u Prištini vrši se isključivo iz praktičnih razloga, radi olakšavanja položaja pojedinaca i omogućavanja njihove slobode kretanja i ne može se tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, ne prejudicira određivanje konačnog statusa i ne može se tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 – navodi se u tekstu disklejmera.

OBIJENE KANCELARIJE UNMIKA U ZUBINOM POTOKU I LEPOSAVIĆU: Iz prostorija ukradeni kancelarijski nameštaj, frižider i drugi predmeti

Odluka će se primenjivati od 1. januara. Petković je dodao da su na ovaj način zaštitili prava našeg naroda na KiM i omogućili slobodu kretanja.

– Nismo prešli crvene linije u očuvanju nacionalnog integriteta i suvereniteta – naveo je on.

Na istoj sednici Vlade doneta je obavezujuća odluka za sve – da nema prelaska crvenih linija. „Danas smo na sednici Vlade usvojili posebnu odluku o principu, pristupu i stavu da se obavezuje i predsednik Srbije kao i cela vlada da se jasno i nedvosmisleno drže naših crvenih linija u pregovorima i u dijalogu, da se apsolutno poštuje suverenitet i teritorijalni integritet, kao što je činjeno i do sada“, rekao je on. Petković je dodao da je to važna i značajna odluka koja jasno i nedvosmisleno govori da nema priznanja KIM i nema članstva tzv Kosova u UN kao i organizacijama i agencijama sistema UN.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter