Izvor: BSC HAPPY/KOSOVO ONLINE
25.12.2023 u 18:33
0

HIL OSUDIO NASILJE: Vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil poručio je danas da nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu.

On je na društvenoj mreži „X“ istakao da legitimnost demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih stranaka da poštuju volju građana na izborima.

U satima i danima koji su pred nama, lideri Srbije i njeni građani treba da se sete: Legitimnost demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih stranaka, bilo da pobede ili izgube, da poštuju volju naroda izraženu na glasačkoj kutiji – naveo je Hil.

Dodao je da rad institucija koje sprovode izbore ostaje od vitalnog značaja, čak i kada Srbija radi sa Oebsom i drugima na rešavanju nedostataka u svojim demokratskim procesima.

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Policajci na napade demonstranata reagovali u skladu sa zakonom

Žalbe treba podnositi legalnim, mirnim, nenasilnim sredstvima. Nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu. Pošto policija održava javni red, ona mora učiniti sve da zaštiti dostojanstvo građana i građanska prava – napisao je Hil.

Naveo je i da ima puno poverenje da će Srbija proći kroz izazove sa ojačanom demokratijom.

– Svi građani Srbije imaju pravo da budu saslušani i odgovornost da izraze svoje političke stavove na miran način i bez pribegavanja nasilju – zaključio je Hil.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter