Izvor: BSC happy portal
11.01.2024 u 14:16
3

UDARNA PORUKA STIGLA IZ PREDSEDNIŠTVA: „Za nas je ovo veliko razočarenje!“ Ovo je objavljeno nakon sastanka Vučića i Hila

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hil obavestio je danas na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića o američkoj odluci da prihvati zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa „džavelin“.

KRISTOFER HIL: „Za građane je važno da imaju priliku da iskažu svoja demokratska prava“

Predsednik Srbije je rekao da je to veliko razočaranje za našu zemlju.

Kako je ambasador Hil naveo, Stejt Department će taj zahtev Prištine da uputi američkom Kongresu, čime počinje zvanična procedura.

Predsednik Vučić je rekao da je ova informacija veliko razočaranje za Srbiju, ali da će naša zemlja, zajedno sa SAD, raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa, navodi se u saopštenju Predsedništva.

„Za nas je od najveće važnosti da mir u regionu ne bude narušen i Srbija će nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu“, rekao je predsednik Vučić.

Vučić i Hil su danas razgovarali o daljem unapređenju srpsko-američkih političkih i ekonomskih odnosa, međunarodnoj poziciji Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima.

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje sa SAD na svim nivoima i da očekuje porast američkih investicija u našoj zemlji, s obzirom na dobra iskustva postojećih ulagača.

Predsednik je istakao da je za našu zemlju neophodno da nastavi rad na jačanju, ne samo putne infrastrukture, već i energetske, i najavio da se uskoro očekuje potpisivanje značajnih ugovora između Srbije i SAD za razvoj infrastrukture.

„Dobri odnosi Srbije i SAD uticali su i na stvaranje pogodnog terena za širenje ekonomske saradnje dve zemlje“, zaključili su sagovornici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “UDARNA PORUKA STIGLA IZ PREDSEDNIŠTVA: „Za nas je ovo veliko razočarenje!“ Ovo je objavljeno nakon sastanka Vučića i Hila”

  1. Ja ne razumem kakvi dobri odnosi dok oni nelegalno naoruzavaju Albance. Zar po rezoluciji 1244 za koju su i oni glasali na Kosovu mogu biti samo trupe UN pod komandom nato i lokalne policije a ovo nije oruzje za policiju. Zar ne treba uputiti najostriju notu zbog ovoga a ne saopstiti gradimo prijateljstvo? Ovo je okupacija Kosova jer se izaslo iz okvira UN rezolucije.

    1
    0
    Odgovori
  2. Možda hoce Amerikanci kada ih naoruzaju da ih više nema na prostoru autonomne pokrajine KiM . Pametni Albanošiptari bi trebalo da predju granicu ali ne u centralni deo Srbije , voditi računa o tome , nego neka mafijaju po Evropskim NATO državama .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter