Izvor: BSC Happy
11.01.2024 u 16:02
0

GENERAL MOJSILOVIĆ SA OZKANOM ULUTAŠOM: „KFOR je jedina legitimna oružana formacija na KiM“

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, primio je komandanta Kfora general-majora Ozkana Ulutaša sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na KiM.

Na sastanku je bilo reči i o realizaciji zajedničkih aktivnosti Vojske Srbije i Kfora koje se preduzimaju radi praćenja situacije na terenu, prevencije kriza i sprečavanja širenja dezinformacija.

– Ističući da se Vojska Srbije u potpunosti pridržava Vojno-tehničkog sporazuma, general Mojsilović je još jednom ukazao da je Kfor jedina legitimna oružana formacija na Kosovu i Metohiji, budući da Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehnički sporazum ne prepoznaju druge strane sem međunarodnog civilnog i bezbednosnog prisustva u Pokrajini i snaga bezbednosti Republike Srbije – navodi se u saopštenju Vojske Srbije.

UDARNA PORUKA STIGLA IZ PREDSEDNIŠTVA: „Za nas je ovo veliko razočarenje!“ Ovo je objavljeno nakon sastanka Vučića i Hila

Mojsilović je izrazio očekivanje da će Kfor u potpunosti i nepristrano sprovoditi svoj mandat, blagovremeno reagovati na svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti građana, pre svega Srba, i zaštititi srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe na prostoru KiM.

– Ulutaš u Beogradu boravi na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, a ovakvi susreti na visokom nivou, koji se redovno održavaju, važan su preduslov za efikasnu saradnju Vojske Srbije i Kfora na unapređenju bezbednosne situacije na terenu i sigurnosti srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji – dodaje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter