Izvor: Tanjug
17.12.2023 u 16:55
4

KRISTOFER HIL: „Za građane je važno da imaju priliku da iskažu svoja demokratska prava“

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil je danas u svojstvu stranog posmatrača izbora u Srbiji izjavio da je za građane važno da imaju priliku da iskažu svoja demokratska i ustavna prava i da glasaju. „Danas smo obišli nekoliko biračkih mesta na Novom Beogradu i u Grockoj. Obišli smo samo nekoliko biračkih mesta, i naravno, na osnovu toga ne možemo dati nikakvu generalnu ocenu izbora, ocena će uslediti tek nakon završetka izbora i kompletne analize“, rekao je Hil.

Istakao je da je za svaku zemlju, uključujući i Srbiju, važno da ima mirne i demokratske izbore. „Za građane je važno da imaju priliku da iskažu svoja demokratska i ustavna prava, da glasaju i bilo je interesantno videti redove ljudi koji su na biralištima i koji su izašli da iskažu svoju volju“, naveo je Hil. Ambasador Hil je izrazio zadovoljstvo budući da ima toliko posmatrača izbora, kako međunarodnih tako i domaćih. „Međunarodnih i domaćih posmatrača ima preko 5.800, a ambasada SAD ima 14 timova koji su raspoređeni po celoj Srbiji i Beogradu“, rekao je Hil koji je deo jednog od tih timova.

Naveo je da je danas u Petoj beogradskoj gimnaziji u Beogradu u svojstvu posmatrača izbora i dodao da poseduju validnu akreditaciju za posmatranje izbora. „Moram da naglasim da su međunarodni posmatrači dobrodošli u mnogim zemljama kako bi posmatrali izbore, uključujući i SAD“, istakao je on. Objasnio je i da je video samo nekoliko biračkih mesta, zbog čega, kako je naveo, ne može da kaže ništa uopšteno o ovim izborima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “KRISTOFER HIL: „Za građane je važno da imaju priliku da iskažu svoja demokratska prava“”

  1. Taj starac je dosadio i bogu i narodu !!!! TREBA GA ISTERAT IZ SRBIJE ,,TU SE NAJEO,NAPIO,NAUŽIVAO,RADI ŠTA HOĆE,BAŠ GA BRIGA VLAST MU NEMOŽE NIŠTA,PLATA MU 150 HILJADA EURA,,,PENZIJU JE VEROVATNO U SRBIJI ZARADIO A JOŠ TU DA UMRE SAMO TROŠAK ZA JADNU SRBIJU !!!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter