Izvor: Kurir.rs
19.04.2023 u 12:35
0

PREDSEDNIK SA ŠVEDSKIM ŠEFOM DIPLOMATIJE: „Pokazaćemo koliko smo pouzdan partner“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Švedske Tobijasom Bilstremom.

Nakon susreta u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, Vučić i Bilstrem će se obatiti medijima.

Obraćanje Bilstrema

„Sa predsednikom Vučićem sa razgovarao o odnosima u regionu, reformama, situaciji u Ukrajini. Oko 130 hiljada lica sa srpskim korenima živi u Švedskoj, švedske kompanije posluju u Srbiji. Verujem da će učesnici na političkoj sceni Srbije ostati na putu ka EU. Hvala što sme tako srdačno primili“, rekao je Bilstrem.

„Sa predsednikom sam razgovarao o tekućim reformama.Važno je da Srbija sprovodi svoju rekordsku agendu.Oko130 hiljada lica sa srpskim korenima živi u Švedskoj“, dodao je.

„Ono što je za nas važno jeste trgovinsko povećanje, pogotovo u izvozu.Zahvalni smo svim Švedskim investitorima i zahvalan sam njima jer su uposloli srpske radnike“.

„Švedska je jako važan partner našoj zemlji, ono što je jako važno da u prva dva meseca imamo dodatno povećanje našeg izvoza u Švedsku. Zahvalni smo švedskim investitorima koji zapošljavaju srpske radnike. Govorili smo i o srpskoj dijaspori koja predstavlja most između naših naroda – istakao je Vučić.

„Gospodin Bilstrem je posebno instistirao na tome da Srbija uvede sankcije Ruskoj Federaciji, ja sam razumevajući poziciju Švedske, rekao da i nas mora neko da razume. Mi čeznemo da ostanemo vojno neutralni. Baš taj blok je 1999. napao našu zemlju. Što se tiče evropskog puta Srbije, mi smo uvek bili zahvalni Švedskoj na toj podršci“, naveo je predsednik.

„Dnas je 10 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, prvo treba ispuniti sve obaveze, pa ćemo onda da razgovaramo“, rekao je predsednik.

„Još jednom veliko hvala, na otvorenosti i iskrenosti, i nadam se da vama ne smeta moja otvorenost.Sve najbolje želim Švedskoj i njihovo narodu!“, kazao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter