Izvor: Tanjug
21.07.2022 u 19:30
0

Predsednik Vučić sa šefom egipatske države prisustvuje prikazu naoružanja Vojske Srbije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi prisustvuju posle podne prikazu naoružanja Vojske Srbije i vojne opreme iz domaće odbrambede industrije.

Deo opreme i naoružanje srpske armije prikazan je dvojici predsednika na poligonu Doma Garde u Beogradu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sa Vučićem i Al Sisijem, prikazu prisustvuju i ministri odbrane i policije, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislava Gašić.

Na poligonu je, između ostalog, predstavljeno i borbeno vozilo pešadije “Lazanski”, najsofisticiranije i najmodernije teško oklopno vozilo koje je razvilo domaće preduzeće Jugoimport SDPR.

Tu su i pešadijsko borbeno vozilo Lazar, namenjeno za dejstvovanje po neprijateljskoj živoj sili, sa ličnom balističkom zaštitom, za izviđanje i prepoznavanje ciljeva, osmatranje okoline, kao i višenamensko okopno vozilo 8×8 Lazar, koje poseduje visokosofisticiranu, modularnu balističku zaštitu.

Predstavljeno je i oklopno vozilo za protivoklopni raketni sistem valikog dometa Miloš, kao i vozilo Nora.

Visokom gostu iz Egipta predstavljen je i Gavran – sistem bespilotne letelice – projektila, kao i višecevni modularni samohodni lanser raketa Tamnava.

Generalna proba uoči sutrašnje vežbe pripadnika MUP-a, Ministar Vulin uverio se u spremnost Žandarmerije!

Vučić i Al Sisi mogli su da vide i vođenu raketu vazduh – zemlja Košava, sa bojevom glavom, koja se koristi za uništavanje udaljenih zemaljskih ciljeva koji ne moraju da budu direktno vidljivi u trenutku lansiranja.

Predstavljen je naoružani dron “Obad”, kao i bespilotna letelica “Pegaz”.

Predsednik Vučić juče je najavio da će sa šefom egipatske države danas prisustvovati prikazu naoružanja Vojske Srbije, ističući da dve zemlje imaju prostor za unapređenje saradnje u oblasti vojne opreme, kao i da Srbija i Egipta imaju šta da ponude, da mogu da formiraju zajednička preduzeća, da se oslanjaju jedna na drugu u toj oblasti.

Al Sisi danas završava trodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje je razgovarao sa državnim vrhom Srbije, prisustvovao poslovnom forumu, ali i položio venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali i postao počasni doktor nauka Univerziteta u Beogradu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter