Izvor: Tanjug
21.07.2022 u 19:12
0

Generalna proba uoči sutrašnje vežbe pripadnika MUP-a, Ministar Vulin uverio se u spremnost Žandarmerije!

Na brani na jezeru Gruža, održana je generalna proba uoči sutrašnje vežbe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, na kojoj će biti prikazane taktike i veštine srpske policije i sadejstvo snaga sa kopna, vode i vazduha u odbrani najvitalnijih objekata značajnih za funkcionisanje države.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji se uverio u spremnost pripadnika Žandarmerije, Helikopterske jedinice i Policijske uprave u Kragujevcu pred sutrašnju vežbu, istakao je da se Žandarmerija kao elitni i borbeni deo Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno obučava i priprema za rešavanje najtežih situacija i da je pokazala da je dobro organizovana, obučena, opremljena i visoko motivisana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Videli smo kako će izgledati naša sutrašnja vežba koju smo nazvali “Gruža 2022“, ali moglo je da bude ime i bilo koje druge brane. Žandarmerija je pokazala da je dobro organizovana, dobro obučena, dobro opremljena i što je najvažnije veoma visoko motivisana. Nijedan deo naše teritorije, bez obzira gde se nalazila pretnja, ne bi prošao bez intervencije Žandarmerije i ne bi bilo moguće da teroristi ili bilo ko sa takvim namerama zauzme deo naše teritorije, a da mi ne odgovorimo na adekvatan način“, kazao je ministar Vulin, saopštio je MUP.

Prema njegovim rečima, u vežbi će učestvovati oko 200 pripadnika Žandarmerije opremljenih najsavremenijim sredstvima borbene tehnike.

Više od 200 policijskih službenika uz upotrebu najsavremenijih vozila i opreme, devet specijalnih i borbenih oklopnih vozila: „M11“, “M15“, „Lazar 3“, „Hameri“ i „Defenderi“, kvadovi, helikopteri „Gazela“ i „H145 M“, borbeni desantni gumeni čamci „Zodijak“ i desantni čamac „Premaks“, prikazaće spremnost, obučenost i sposobnost u odbrani najvitalnijih objekata značajnih za život naših građana, srpsku privredu, ekonomiju i energetiku kroz sadejstvo sa kopna, vode i vazduha.

Predsednik Vučić sutra na pokazno-taktičkoj vežbi „Gruža 2022“!

Vežba će biti izvedena u više etapa, od postavljanja uže i šire blokade brane, do potpunog savladavanja i neutralisanja terorista. Imaćemo priliku da vidimo rad snajperskih timova, ronilačkih timova sa desantnim čamcima, upadnih timova, koji će se iz helikoptera koristeći tehniku „Fast rope“ spustiti na branu i alpinističkim tehnikama, koristeći infrastrukturu brane, izvršiti upad u otvore i prostorije brane.

Sve vreme podršku sa kopna i upad sa kopna vršiće pešadijski timovi Žandarmerije, naveo je MUP u saopštenju,

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter