Izvor: Tanjug
24.09.2023 u 22:32
2

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA: “ Zahvalnost Vučića globlanoj većini odjeknuće i zamisliti neke zemlje“

 Premijerka Ana Brnabić ocenila je večeras da će se zbog govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića u UN i zavhalnost koju je iskazao globalnoj većini zato što poštuju Povelju UN neki zamisliti i zapitati da li žele da budu na strani onih koji krše Povelju ili ne.

Brnabić je rekla da je Vučićev govor u UN bio hrabar, da je izneo istinu koja je građane Srbije učinila ponosnim, ali je i dodala da zna da on neće promeniti stav SAD.

Izrazila je uverenje da može da navede neke zemlje da se zapitaju da li žele da budu na strani onih koji krše Povelju UN ili ne.

„Govor neće promeniti stav SAD, ali ono što je neverovatno pametno i mudro uradio u govoru, i to je ostalo nezapaženo u medijima, je to da je rekao – želim da zahvalim globalnoj većini koja ne podržava nasilno rasparčavanje moje zemlje – za njih ne postoje dupli standardi“, rekla je Brnabić.

Kako je naglasila, neki drugi će se uhvatiti za tu predsednikovu rečenicu zahvalnosti i reći će ako smo prekrišili Povelju treba da se zapitamo da li želimo da budemo na strani onih koji krše Povelju ili onih koji poštuju teritorijalni integritet člnaica UN.

DANAS JE ISTORIJSKI DAN: Brnabićeva na obeležavanju Međunarodne nedelje gluvih i Međunarodnog dana znakovnog jezika

„Mislim da će ta rečenica u tim zemljama jako dobro odjeknuti“, rekla je ona i dodala da zna koliko je bilo zemlja koje su nakon, kako je rekla, glupog pitanja Međunarodnom sudu pravde, Vuka Jeremića i Borisa Tadića, i odluke koju je taj sud zbog toga doneo, popustile pod pritiskom.

Ta rečenica predsednika povlači sve to i podseća da je globalna većina na strani prava i pravde, i da to može da promeni stvari u budućnosti, ocenila je predsdnica Vlade Srbije.

Naglasila je da veruje da je govorenje istine učinilo naš narod ponosnim, i da je dobila na stotine poruka ljudi koje zna i ne zna, koji su govorili upravo to, i molili da to prenese predsedniku Srbije.

Kao važan deo govora istakla je deo u kojem je predsednik Vučić rekao “stojim pred vama kao presednik slobodne i samostalne zemlje“.

Upravo ta rečenica, kako je dodala, a koja je izostala u medijima govori zašto je politka Srbije ispravna i najteža, jer je danas teško očuvati slobodu, a nemoguće je izboriti se za samostalnost.

“To je nešto zbog čega smo se osećali svi ponosni i to je ogromno breme“, naglasila je ona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA: “ Zahvalnost Vučića globlanoj većini odjeknuće i zamisliti neke zemlje“”

  1. Nije lako ne pripadati nikome i sam se boriti ali to mogu samo hrabri i mentalno jaki . Ovi kao jaki kao što je Amerika pa oni su takvi suštinski slabići , traže ko će da ih podržava , ne smeju sami u rat , odvratno i bedno od jedne tako velike države . Ratovalo njih devatnest zajedno sa Amerikom i Engleskom ne zna se ko je gori , ko je veća kukavica , savez bednih kukavica protiv nas , pa to nema nigde u vasioni a ono što su slagali za Mesec i šetnja po Mesecu je posebna priča , vidi se kakvi su lažovi to smo još tada trebali da shvatimo a koliko je godina prošlo i koga su sve izlagali za svakojake stvari .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter