Izvor: HappyBSC
06.11.2021 u 14:27
0

PREMINUO MUAMER ZUKORLIĆ

Bivši predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, preminuo je.

Po nezvaničnim saznanjima, njemu je iznenada pozlilo dok je držao predavanje na fakultetu.

PROČITAJTE JOŠ: VULIN: Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije

Zukorlić je rođen u Tutinu 1970. godine. Osnovnu školu je završio u selu Ribariće, općina Tutin i Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo, upisuje u Konstantini u Alžiru, a završava ga u leto 1993. god.

Za prvog predsednika Mešihata Islamske zajednice Sandžaka izabran je oktobra 1993. godine njegovim osnivanjem, da bi na tu funkciju bio ponovo izabran 1998. i 2003. godine. Postdiplomske studije je apsolvirao u Libanu.

Na čelu Mešihata bio je do 2016. godine, kada je intenzivirao svoju političku karijeru.

PROČITAJTE JOŠ:  VUČIĆ: Prvi put imamo ogroman broj investitora iz azijskih zemalja, Kine i Japana!

Osnovnu školu je završio u selu Ribariće kod Tutina, a zatim u Sarajevu Gazi Husrev-begovu medresu. U Konstantini u Alžiru je 1993. godine završio Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo a post-diplomske studije u Libanu.

Ima dve supruge, koje žive odvojeno sa svojom decom — Umeja u stanu, a Elma u kući u centru Novog Pazara. Za sobom je ostavio sedmoro dece.

Muamer Zukorlić je bio čest gost u emisijama na Hepi televiziji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter