Izvor: TANJUG
21.08.2022 u 21:08
0

PRETNJE IZ HRVATSKE Komšije ucenjuju zaustavljanjem evropskog puta Srbije zbog podizanja optužnica za zločin na Petrovačkoj cesti!

Predsednik hrvatskog parlamenta Gordan Jandroković rekao je da Zagreb odbacuje optužnicu protiv hrvatskih pilota koja je podignuta u Srbiji i da će Hrvatska “zaštititi svoje gradane“.

Naveo je da će Hrvatska koristiti pregovore Srbije sa Evropskom unijom „kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerisati“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ako žele prema Evropskoj uniji, moraju da se evropski ponašaju. Moraju da odluče da li žele prema Rusiji ili Zapadu”, rekao je Jandroković, prenosi hrvatski N1.

On je ocenio da je optužnica “politicke prirode“ i da “nema nikakvog pravnog utemeljenja“.

„Srbija podizanjem optužnice protiv hrvatskih pilota pokušava da skrene pažnju sa svojih problema. To što oni rade ne doprinosi ni na koji način poboljšanju naših bilateralnih odnosa““, rekao je Jandroković, prenosi Hina.

Hrvatska Vlada će iskoristiti sve mehanizme koje ima na raspolaganju da „zaštiti hrvatske pilote i dignitet Domovinskog rata“

Dodao je da je Srbija „zemlja koja ima puno sopstvenih problema“, navodeči pitanje Kosova ili odluke o tome da li Beograd, kako je rekao, želi „na rusku ili na stranu Zapada“.

Apelacioni sud u Beogradu u četvrtak je potvrdio optužnicu protiv četvorice hrvatskih pilota koja ih tereti za ratni zločin nad civilima tokom akcije “Oluja“.

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine optužilo je 31. marta pripadnike Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Vladimira Mikca (67), Zdenka Radulja (69), Željka Jelenića (69) i Danijela Borovića (64) da su 7. i 8. avgusta 1995. naredili raketiranje kolone izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mestu Svodna kod Novog Grada, koji se u to vreme zvao Bosanski Novi.

U tim je napadima poginulo je 13 osoba, od kojih šestoro dece, a povređene su 24 osobe.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter