Izvor: Telegraf
20.07.2021 u 08:55
0

RASTU CENE NEKRETNINA, velika potražnja za stanovima i vikendicama van gradova

Kuće u Srbiji nikad nisu bile skuplje!“ Koliko često čujete ovu rečenicu poslednjih dana? Traže se stanovi, vikendice, čak i vrlo male kuće i zemljišta van grada – bilo kakvo „parče“ za povremeni boravak ili stanovanje.

VAŽNO

BRNABIĆ ZAVRŠAVA POSETU DANAS SAD-U!

VUČIĆ: Prijem u čast oproštajne posete ambasadora Katara

IZBODEN MALOLETNIK: Prebačen na Institut za majku i dete!

KURTI ŽELI PRIPAJANJE KOSOVA ALBANIJI? Drecin tvrdi da Kurti koči dijalog!

Objasnili smo kako funkcioniše ekonomski model kada potražnja nadmašuje ponudu, što se upravo sada dešava, ali je ipak neverovatno da nekretnine u našoj zemlji toliko poskupe za manje od 18 meseci.

Ako je vaša kuća na prodaju uknjižena i legalizovana, te ima veće dvorište, ako je okružena zelenilom, odvojena ogradom od susedne kuće, udaljena od ostalih i, po mogućstvu, ima bazen – slobodno možemo reći da imate „robu za svakog kupca“, bez obzira na kvadraturu, uređenost ili lokaciju.

Ali, ono što posebno pravi razliku, i diže cene u nebesa, jeste vikendica nadomak reke/jezera, ili konkretno Dunava. U toku je masovna prodaja takvih objekata.Neke kuće s pogledom na ovu evropsku reku imaju cenu kao stan na Vračaru ili u centru Beograda, a dobro je poznato kako se u tim prestoničkim kvartovima kreću cene. Dakle, oglašena je vikendica od realnih 80, ali uknjiženih svega 24 kvadrata, za malo iznad 41.000 evra.

Imajte u vidu da prilikom kupovine uvek treba gledati na koliko kvadrata je nekretnina uknjižena – to je ono što se obračunava zarad formiranja krajnje cene. Prednost pri navođenju cene je i plac, po mogućstvu ravan i funkcionalan, kao i barem jedan pomoćni objekat.

Banstol je takođe popularan u poslednje vreme, a reč je o fruškogorskom naselju, smeštenom na tromeđi sremskih opština, Inđije, Iriga i Sremskih Karlovaca i nadomak manastira Krušedol.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter