Izvor: Alo
20.07.2021 u 09:27
0

SRAMNO, Kurti zahteva „Dajte nam Kosovo, zaboravite ZSO“

Lažni premijer Kurti, predstavio je predlog tzv. Deklaracije o miru između Kosova i Srbije od šest članova.

VAŽNO

BRNABIĆ ZAVRŠAVA POSETU DANAS SAD-U!

VUČIĆ: Prijem u čast oproštajne posete ambasadora Katara

IZBODEN MALOLETNIK: Prebačen na Institut za majku i dete!

KURTI ŽELI PRIPAJANJE KOSOVA ALBANIJI? Drecin tvrdi da Kurti koči dijalog!

Pre navođenja „Zajedničke izjave o nenapadanju i mirnom rešavanju sukoba” dokument započinje „Mi, predstavnici Kosova i Srbije, prepoznajući našu dužnost i odgovornost prema našim građanima, regionalnim susedima i međunarodnim partnerima da sprečimo svaki novi vojni sukob, neprijateljstvo ili nasilje između naših zemalja“.

Ističe se posvećenost prevazilaženju nasleđa prošlih sukoba, održavanje trajnog mira, dugoročna stabilnost i rad na prosperitetnoj budućnosti građana.Kao i želja regiona i šire za sveobuhvatnim i konačnim sporazumom u dijalogu „u skladu sa principima mirnog suživota, saradnje i mirnog rešavanja sporova bez prejudiciranja dijaloga koji je olakšala EU, a podržale SAD“.


„Odlučni da se konstruktivno i u dobroj nameri uključe u postizanje sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma bez odlaganja. Slažemo se i svečano odobravamo sledeću „Zajedničke izjave o nenapadanju i mirnom rešavanju sukoba”.zjava se sastoji od šest članova, od kojih je prvi „nenapadanje“ u kome se između ostalog navodi da će se obe strane „suzdržati od međusobnih napada, vojne agresije, oružanih neprijateljstava ili nasilnih sukoba kao načina rešavanja bilo kojeg nerešenog spora ili bilo kojeg spora u budućnosti“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter