Izvor: Happy BSC
03.06.2022 u 19:02
0

RAZGOVOR SA AMERIKANCIMA Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković upoznao je predstavnicu Senata SAD o teškom položaju Srba!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upoznao je zamenicu načelnika Odeljenja za spoljnu politiku Senata SAD, Saru Arkin s teškim položajem srpskog naroda u pokrajini, učestalim incidentima kojima su izloženi, ali i dosadašnjim tokom briselskog dijaloga.

On je preneo svojoj sagovornici čvrstu opredeljenost zvaničnog Beograda za iznalaženje kompromisnog rešenja u okviru dijaloga u cilju normalizacije odnosa sa Prištinom, saopštila je Kancelarija za KiM.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Petković je u razgovoru s Arkin istakao da je sprovođenje sporazuma iz Brisela preduslov stvaranja normalne društvene klime i uslova za zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, stabilnost i ekonomski razvoj regiona.

„Međutim, činjenica da Priština ni nakon devet godina nije sprovela svoju ključnu obavezu, a to je stvaranje uslova za formiranje Zajednice srpskih opština, kao i da ne sprovodi ostale dogovore i sporazume, pokazuje da prištinskoj strani nije stalo do izgradnje međusobnog poverenja i kompromisa“, naglasio je Petković.

Kada se tome doda i činjenica da prištinske vlasti šest godina odbijaju da sprovedu u delo sopstvene sudske odluke i manastiru Visoki Dečani, koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine, vrate 24 hektara zemljišta, jasno je, kako je naveo Petković, da je na Kosovu i Metohiji na sceni pravno bezakonje i da se nasilje po osnovu verske i etničke pripadnosti sprovodi na svim nivoima.

To potvrđuje i cifra od ukupno 180 etnički motivisanih napada na Srbe, njihovu imovinu, kao i na objekte SPC, od početka prošle godine, do danas, upozorio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Beograd će se, prema njegovim rečima, boriti za očuvanje regionalne stabilnosti i istupati sa inicijativama koje vode povezivanju i ekonomskom napretku, nadajući se da će i prištinski političari u nekom trenutku, u budućnosti, shvatiti da je to jedini koncept koji vodi zajedničkom boljitku.

Petković je izrazio zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na posvećenosti i pomoći u iznalaženju rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji, navedeno je u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter