Izvor: Kurir.rs/Beta
17.08.2022 u 08:49
0

RAZGOVORI OD KRUCIJALNE VAŽNOSTI: Predsednik Vučić i Kurti danas odvojeno sa generalnim sekretarom NATO-a – Stoltenbergom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti odvojeno će danas u Briselu razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, dan uoči nove runde dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

VUČIĆ ĆE SE U BRISELU BORITI ZA MIR I STABILNOST! Selaković: „Od Kurtija se ne može očekivati ništa dobro“

Stoltenberg će se sastati prvo sa Vučićem, a potom sa Kurtijem, a posle odvojenih razgovora najavljene su konferencije za novinare, u 15.30 Stoltenberga i Vučića, a u 17 sati Stoltenberga i Kurtija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vučić je prošle nedelje rekao da će sa Stoltenbergom razgovarati zbog uloge koju NATO i Kfor imaju na Kosovu.

„To će biti dalji razgovori o uspostavljanju dobre saradnje, dobre komunikacije koja je veoma važna u kriznim momentima. Nadam se da ćemo imati dobar razgovor. Imali smo već telefonski razgovor i dogovorili smo se da sednemo i o svim problemima na Kosovu i Metohiji posebno na severu, razgovaramo u Briselu“, rekao je Vučić.

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine najavljena je za četvrtak, a EU je saopštila da će biti raspravljano o svim otvorenim pitanjima ponovivši da je za Brisel „najvažnije da dve strane obustave neprijateljstva, uz zapaljive poruke i napetosti i da deluju odgovorno“.

Vučić je uoči dijaloga rekao da je ključno da se u dijalogu donese odluka o sprovođenju sporazuma o Zajednici srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

Kurti je izjavio da se razgovor mora usredsrediti na uzajamno priznanje i rekao da ne želi da raspravlja o sporu oko registarskih tablica i ličnih karata za Srbe na KiM.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter