Izvor:
08.12.2016 u 15:48
0

Sastanak u VLADI SRBIJE: Vučić sa porodicama poginulih gardista!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je malo pre 9 sati porodice nastradalih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića.

Premijer je porodice nastradalih gardista primio u Vladi Srbije.

Premijer Vučić je zajedno sa ministrima Nebojšom Stefanovićem, Nelom Kuburović i Zoranom Đorđevićem primio roditelje i advokate porodica

Do ovog susreta dolazi dva dana nakon što je u ponedeljak novinarima u Beogradu predstavljena 3D forenzička analiza događaja u kasarni na Topčideru 2004. godine, kada su stradala dvojica gardista, a prema kojoj su oni ubijeni.Advokat porodica dvojice ubijenih gardista Oglica Batić izjavila je juče da će tražiti novu rekonstrukciju tog događaja, kao i saslušanje tadašnjeg savetnika predsednika Srbije Vuka Jeremića, koji je o ubistvu obavestio načelnika Generalštaba Branka Krgu.

Batićeva je je rekla da Krga tog dana nije bio u Srbiji.

Malo je čudno da kabinet predsednika države pre načelnika Generalštaba saznaje o tom događaju – rekla je Batićeva.

Na insistiranje voditelja da kaže kakve veze sa tim događajem ima Andrićev venac, ona je rekla: "To je Vuk Jeremić".

– To je Vuk Jeremić, on je javio. I to je Krga rekao da mu je simptomatično kako se on o tako nečem obaveštava preko savetnika predsednika. I ja se pitam. Predložili smo da Vuk Jeremić bude saslušan, ali tužilaštov to do sada nije uradilo – rekla je Batićeva.

Jeremić je služio civilni vojni rok u Kabinetu tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović su nađeni mrtvi pre 12 godina, posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu.

Inače, forenzička analiza u 3D tehnologiji, koja je Batićevoj osnov za zahtev da se ponovo obavi rekonstrukcija događaja, prikazana je prekjuče na konerenciji za novinare u Beogradu.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter