Izvor: Happy BSC
17.11.2021 u 11:20
0

SELAKOVIĆ: Članstvo Srbije u EU prioritet naše spoljne politike

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa zamenikom generalnog sekretara za politička pitanja i političkim direktorom Evropske službe za spoljne poslove Evropske unije (EEAS) Enrikeom Morom sa kojim je razgovarao o saradnji EU i Srbije. 

Selaković je ukazao na veliki značaj intenzivnog dijaloga koji Srbija ostvaruje sa visokim zvaničnicima EU i pozitivno je ocenio jučerašnje bilateralne političke konsultacije Ministarstva spoljnih poslova i EEAS u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: Delegacija Sankt Peterburga stigla u zvaničnu posetu Beogradu

Ministar je naglasio da je članstvo Srbije u EU prioritet naše spoljne politike i strateško opredeljenje i dodao da je naša zemlja u potpunosti posvećena reformskom procesu i unapređenju svih segmenata društva.  

Prema njegovim rečima, Srbija očekuje nastavak valorizacije reformskih napora,a proces proširenja treba da ostane visoko na agendi EU i paralelan sa procesom reformi same unije. 

PROČITAJTE JOŠ: Poslanici danas o izboru predsednika sudova u više gradova u Srbiji

Šef srpske diplomatije je istakao da je Srbija posvećena miru i stabilnosti i da je regionalna saradnja naš spoljnopolitički prioritet, posebno napominjući inicijativu „Otvoreni Balkan“, čiji je smisao ekonomsko povezivanje regiona. 

Mor je pozdravio dosadašnji nivo saradnje EU i Srbije u oblasti zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, kao i važan doprinos Srbije misijama i operacijama EU i istakao da je potrebno da Srbija nastavi progresivno usklađivanje sa politikama i stavovima koje EU usvaja u oblasti zajedničke spoljne i bezbednosne politike, u skladu sa okvirom za pregovore o pristupanju Uniji.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter