Izvor: HappyBSC/Tanjug
17.07.2022 u 11:42
0

SELAKOVIĆ FRAPIRAN ODLUKOM HRVATSKIH VLASTI: „Namera predsednika Vučića bila je samo da položi cveće i zapali sveću!“

Predsedniku Srbije je zabranjeno da položi cveće jasenovačkim žrtvama.

U logoru Jasenovac je, prema izveštajima nezavisnih komisija, ubijeno 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece. 

VUČIČ NAJAVIO VANREDNO OBRAĆANJE JAVNOSTI! Govoriće o zabrani hrvatskih vlasti da privatno poseti logor Jasenovac

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ovim povodom oglasili su se Ana Brnabić, a potom i Nikola Selaković sa najnovijim informacijama. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 – Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, u obrazloženju zabrane privatne posete predsedika Srbije Aleksandra Vučića Jasenovcu, navelo da ta država nije službeno obaveštena o mogućoj poseti, ali i da poseta visokog predstavnika strane države Jasenovcu ne može biti privatnog karaktera. 

Selaković je pokazao notu Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske o zabrani „moguće posete“ Vučića Jasenovcu, koja je stigla pre dva dana.

– Dostavljena je nota Ministarstva spoljnih poslova Republike Hrvatske, u kojoj se navodi da „prilikom planiranja svih poseta stranih dužnosnika vreme, priroda i program poseta trebaju biti predmet službene komunikacije i dogovora dve strana. S obzirom da hrvatska strana nije informisana o nameri mogućih poseta Republici Hrvatskoj je neprihvatljiva. Ministarstvo vannjskih poslova Hrvatske ukazuje da posete visokog predstavnika strane države spomen području Jasenovac ne može biti privatnog karaktera – pročitao je Selaković šta, između ostalog, piše u noti ministarstva vanjskih i evropskih poslova Hrvatske.

Naše Ministarstvo spoljnih poslova odgovorilo je Hrvatskoj, ali je predstavnica Ambasade Hrvatske odbila da primi notu Srbije.

– Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ima čast da u vezi sa notom Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske od 15. jula 2022. godine saopšti sledeće. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je šokirano protivpravnom, antievropskom i anticivilizacijskom odlukom kojom se na osnovu arbitrarno iskazane volje hrvatskih vlasti i grubo kršeći slobodu kretanja zabranjuje dolazak predsednika Srbije u Jasenovac. Namera predsednika Srbije bila je samo da položi cveće i zapali sveću – istakao je Selaković i dodao:

– U prethodnih godinu dana zabeleženo je više od 700 ulazaka nosilaca diplomatskih pasoša Hrvarske u Srbiju bez ikakvih najava, uključujući i visoke zvaničnike.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter