Izvor: politika
22.05.2024 u 17:00
1

SLAVNI REDITELJ PUN REČI HVALE ZA SRBIJU: Oliver Stoun- poštujem principijelnost Srbije jer nije uvela sankcije Rusiji

Američki reditelj Oliver Stoun rekao je da poštuje principijelnost državne politike Srbije jer nije uvela sankcije Rusiji, a naveo je i da bi rado došao u Srbiju.

„Vodite mudru politiku i imate prijatelje“, rekao je Stoun u intervjuu današnjem izdanju „Politike“.

Govoreći o uticaju američke blizine i politike Sjedinjenih Američkih Država prema Brazilu i latinoameričkim zemljama, Stoun je kazao u Kanu da je to što čini Amerika „nauka bez ratovanja“.

„Kao što kaže jedan od mojih američkih sagovornika, to je najbolji način da se zakon koristi kao zamena za nasilnija sredstva. Dakle, to je način uklanjanja demokratskog izbora ljudi. Nasilje bez nasilja i kupovina poželjnih političara na terenu“, naglasio je Stoun, čiji će dokumentarni film „Lula“ biti prikazan na 77. Kanskom festivalu.

Reč je o dokumentarcu sa intimnim i otkrivajućim portretom jednog od najuticajnijih političkih ličnosti na svetu brazilskog predsednika Luiza Inasija Lule da Silve.

Komentarišući američki utisak u Latinskoj Americi kroz korupciju, Stoun je rekao da su Amerikanci pametni i da su shvatili da treba uzeti nekog političara i „trošiti ga“ na određeni način.

„Oni uvek uzimaju doktrinu i idu u suprotnom smeru s njom da se ne razotkrije. To je oblik protivratovanja. To je šah. Korupcija je izgovor da rade ono što žele“, kazao je Stoun.

Prema njegovim rečima, na isti način funkcionišu i dezinformacije, a one su u SAD izgovor za što veću cenzuru.

„CIA je najbolja na svetu u korupciji, pokvarili su toliko svetskih lidera. I mnoge bi druge da mogu. Dati novac je samo čista gotovina. Za koliko zemalja Amerika tako daje novac, to je neverovatno“, naglasio je Stoun.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SLAVNI REDITELJ PUN REČI HVALE ZA SRBIJU: Oliver Stoun- poštujem principijelnost Srbije jer nije uvela sankcije Rusiji”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter