Izvor: magazin.novosti
03.12.2022 u 08:06
0

SPC I VERNICI DANAS OBELEŽAVAJU SVETOG GRIGORIJA DEKAPOLITA: Izgovorite ovu molitvu na današnji dan, jer se veruje da on pomaže svima koji se nalaze u problemu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Svetog prepodobnog Grigorija Dekapolita, hršćanskog svetitelja iz 9. veka, koji se slavi i kao Pretprazništvo vavedenja presvete Bogorodice.

Prepodobni Grigorije Dekapolit rođen je u Dekapolju Isavrijskom, današnji Dar es Salam. Roditelji su mu bili znameniti ljudi poznati po svojoj hrišćanskoj veri, pa mnoge nije začudilo kada je, nakon završetka škole, umesto da se oženi, Grigorije rešio da se zamonaši.

POČEO BOŽIĆNI POST: Pročišćenje duha i tela pred praznik Hristovog rođenja

Legenda kaže da je Sveti Grigorije gde god bi otišao ljude oduševljavao raznim čudima i podvizima kojima je dokazivao postojanje Boga – dešavalo se da ga ođednom obasja nebeska svetlost, a govorio je da mu se javljaju anđeli Božiji i da može da čuje njihovo pevanje. 

Poživeo je dugo i bogougodno, i umro je mirno u IX veku u Carigradu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Svoj život proveo je u redu i miru, pa se veruje da on danas može pomoći svima koji se nalaze u problemu i žive nespokojno i u duhovnom haosu.

Molitva

„Bože otaca naših, čini uvek sa nama po Tvojoj krotkosti, ne napuštaj nas Tvojom milošću, no njihovim molitvama u miru uredi život naš“

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter