Izvor: Novosti
24.06.2022 u 14:21
0

STEFANOVIĆ STIGAO U SEKTOR UNUTRAŠNJE KONTROLE MUP-A: Izjasniće se o navodima Dijane Hrkalović

Ministar odbrane Nebojša Stefanović stigao je u Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, gde treba da da izjavu o navodina koje je bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović iznela u intervjuu za medije. Ranije u toku dana i Hrkalović je dala izjavu.

Stefanović i bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović pozvani su u Sektor unutrašnje kontrole (SUK) „radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti“.

DIJANA HRKALOVIĆ SE UŽIVO OBRATILA MINISTRU STEFANOVIĆU: „Kakve poslove si na SKAJU obavljao sa kriminalcima?“

U jučeršnjem saopštenju MUP Srbije se navodi da su oni pozvani kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova povodom tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili u javnost.

– Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupaće u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja – navodi se u saopštenju.

– Oni su pozvani da iznesu saznjanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal – saopštilo je tužilaštvo.

Inače, po zahtevu VJT, ovaj sektor je isti poziv pre dva dana uputio i načelniku četvrtog odeljenja beogradske policije (zaduženo za suzbijanje narkotika) Slobodanu Milenkoviću zvanom mali Senta. Povod je javni istup Hrkalovićeve, koja je Milenkovića dovela u vezu sa rasturanjem droge.

– Navodi Dijane Hrkalović sami po sebi nisu dovoljni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtevaju proveru – navelo je tužilaštvo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter