Izvor:
25.01.2019 u 08:37
0

TAČI: Srbija je zaslužila takvu taksu, ali vlast u Prištini ne bi trebalo da zloupotrebljava odluku za druge interese!

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da odluku o taksi od 100 odsto za proizvode koji dolaze iz centalne Srbije i Bosne i Hercegovine, nosioci vlasti u Prištini sada ne bi trebalo da zloupotrebljavaju.

On je rekao da je odluka o taksi bila "ispravna i iskrena", ali da, kako je precizirao, "tri-četiri nosioca vlade" ne treba da je zloupotrebljavaju za druge interese, koji idu na štetu interesa Kosova.

Pitanje o suspenziji takse od 100 odsto treba da bude nešto o čemu će se diskutovati između vlade Kosova i vlasti Evropske unije. Nadam se da će se ova situacija prevazići u bliskoj budućnosti kako Kosovo ne bi bilo percipirano kao prepreka za nastavak dijaloga i kao zemlja koja ne poštuje pravila dijaloga i pregovora – rekao je Tači.

On je, takođe, rekao da se nada da će se postojeći "čvrst stav" prištinske vlade prevazići u bliskoj budućnosti i da će ljudi "gledati u budućnost".

Tači smatra da je "Srbija je zaslužila takvu taksu", i dodaje da je to bio zahtev zamenika premijera Envera Hodžaja i predsednika Skupštine Kadrija Veseljija, a oni su predložili premijeru Ramušu Haradinaju da se donese takva odluka, ali da sada to pitanje ne treba da zloupotrebljavaju "tri-četiri nosioca vlade".

On kaže da to kada će se ukinuti taksa, nije njegova odluka, ali dodaje da će poštovati odluku vlade.

Cenim angažovanje Veseljija i Haradinaja u vezi sa sastankom koji su imali sa ambasadorom SAD Filipom Kosnetom. Takođe, i u vezi sa sastancima koje su imali sa vlastima EU – rekao je Tači.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter