Izvor: Kurir.rs/Beta
31.08.2022 u 14:39
0

TOMISLAV MOMIROVIĆ NE KRIJE OPTIMIZAM I JASNO ZACRTANE CILJEVE: „Obilaznica oko Beograda biće završena na proleće sledeće godine…“

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije  – Tomislav Momirović najavio je danas da će na proleće sledeće, 2023. godine biti puštena u saobraćaj obilaznicu oko Beograda.

TOMISLAV MOMIROVIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Kada se otvorila energetska kriza znali smo da će Dunav biti ključan za snabdevanje energentima, odmah smo napravili strategiju!“

On je na gradilištu Sektora 6 te obilaznice kazao da je ta saobraćajnica važna ne samo za glavni grad, već i za sve koji moraju tuda da prolaze, ističući da već narednog leta neće biti tranzitnog saobraćaja kroz Beograd.

„Radovi na obilaznici oko Beograda dobro napreduju, gde je rešen i veliki broj problema. Samo u poslednje dve godine rešili smo više od 400 otvorenih pitanja eksproprijacije“, rekao je Momirović, prenelo je Ministarstvo.

Dodao je i da dražava, uprkos velike energetske krize, uspeva da održi radove na svim infrastrukturnim projektima koji su od strateškog značaja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ponovio je da se u Srbiji gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, te da nema povlačenja ni sa jednog projekta.

Šef projekta obilaznice i predstavnik Puteva Srbije Aleksandar Kostadinović istakao je da se radovi izvode planiranom dinamikom i uz zajedničku saradnju sa resornim ministarstvom, s ciljem da se završe u predviđenom vremenu.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometra. U aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara – od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, dok je Sektor 5 obilaznice oko Beograda, sa tunelom Straževica, otvoren za saobraćaj u junu ove godine.

Ministarstvo taj projekat realizuje u saradnji sa Putevima Srbije, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter