Izvor: Tanjug
04.05.2022 u 19:38
0

VAŽNA PORUKA ZA SRBE SA KIM Šolc obećao Vučiću da sve što je Priština potpisala mora biti sprovedeno u delo!

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da Nemačka želi da Srbija ostane u Savetu Evrope, jer se tamo daje važan doprinos, kao i da se dalje razvijaju odnosi koji će dovesti do toga da se svi zajedno okupljaju u Evropskoj uniji.

Šolc je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Berlinu, odgovarajući na pitanje da li će u slučaju da Kosovo uđe u SE i NATO, s obzirom da je Aljbin Kurti najavio da će podneti zahtev za ulazak u ove organizacije i zatražio podršku za to od Nemačke, te da li će Srbija napustiti SE i odustati od Vašingtonskog sporazuma i da li Nemačka želi da izbaci Srbiju iz SE odlukom da Kosovo postane član te organizacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Šolc je ocenio da je zajedničko okupljanje u savezima koji postoje moguće i da je to osnov zbog čega je spreman da se lično založi za oživljavanje Berlinskog procesa, jer smatra da to zemljama Zapadnog Balkana otvara perspektivu.

„Evropa i člansto u EU ne treba da bude perspektiva nego nesto sto će brzo doći“, poručio je Šolc.

Vučić je rekao da što se Srbije tiče za njega je vazno ono što je rekao kancelar Šolc, a to je da sve što je potpisano mora da bude sprovedeno u delo i da se nada da se to odnosi i na Briselski sporazum.

PREDSEDNIK VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ŠOLCOM istakao dobru saradnju sa Nemačkom i zalaganje za kompromisno rešenje sa Prištinom!

„Ali ako neko ne želi da postuje Vašingtonski sporazum i zeli da ide tim putem i naše će ruke biti odresene. Mi ćemo postupati u skladu sa Ustavom Srbije i našim nacionalnim i državnim interesima“, poručio je Vučić.

On je napomenuo da to ne znači da Srbija treba sebi da puca u nogu, ali da na svaki način treba da gleda kako da se dođe do kompromisnog rešenja.

„Verujem da ćemo imati dovoljnom snage i da će nemački prijatelji razumeti da je potrebno da o takvim stvarima zajednički dolazimo do rešenja i da o tome razgovaramo“, rekao je Vučić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter