Izvor: HappyBSC
15.08.2022 u 07:39
0

VESIĆ UŽIVO NA HEPI TELEVIZIJI: „Kurti beži od „Otvorenog Balkana“ jer tada ne može da poziva na rat, on želi rat i to se vidi!“

Gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji bio je Goran Vesić – narodni poslanik i donedavni zamenik gradonačelnika Beograda, a ovog jutra tema je bila između ostalog i objava evropske službe za javne poslove o dijalogu s Prištinom, koji po njihovom mišljenju neće doneti nikakvo rešenje.

KURTI UMESTO SARADNJE BIRA RAT! Vesić: „U tome nema podršku ni svog naroda“

– Saopštenje evropske službe za javne poslove nije logično, jer je na Balkanu Kurti karta za rat, a ne Beograd, a to izjednačavanje je u najmanju ruku skandalozno. Treba da ga nateraju da poštuje Briselski sporazum, jer je ovo šamar Evropskoj uniji. Kad osuđuju neka se obrate na pravu adresu. Nisam siguran da bilo kome odgovaraju nemiri na Balkanu. Neka razmisle za koga radi Kurti. Evropska unija ovim saopštenjem, ukoliko ono zaista predstavlja stav ona je opravdala nasilje koje je Aljbin Kurti pokušao prvog avgusta na Kosovu i Metohiji, ugrozivši bezbednost kako Albanca, tako i naših ljudi. Želimo kompropis sa kosovskim albancima, a da je to moguće pokazuje i projekat „Otvoreni Balkan“, nastavićemo tamo gde smo stali s novom vladom. Naredni meseci i godine će biti veoma intenzivni kada je u pitanju Kosovo i Metohija – objasnio je Goran i dodao: 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Treba da pokažemo da možemo zajedno da sarađujemo, Srbi i Albanci mogu da sarađuju na Balkanu, taj projekat je budućnost, a onda se pojavi jedan politički piroman Kurti koji kaže ne možete u Prištinu. On je izgubio lokalne izbore i sad mu se spremaju novi izbori za vlast i spreman je na svaku cenu da bi ostao na vlasti. 

Ana Brnabić je takođe komentarisala ovu situaciju zapaljive retorike između zvaničnika Beograda i Prištine, te je putem svog Tviter naloga napisala da je Evropska unija uradila svoj deo posla, i da je poštovala primenu Briselskog sporazuma i garantovala osnovna ljudska prava Srbima na Kosovu i Metohiji stvari danas ne izgledale ovako, te je dodala da prestanu sa licemerjem.

 – Mi danas ne bismo razgovarali o ovome, jer Kurti ne poštuje Briselski sporazum. Ni Vučiću se 2012. godine nisu svideli svi potezi prethodne vlasti, pa je morao sve da ispoštuje. Sad se sporazum ne poštuje. Kurti beži od „Otvorenog Balkana“ jer tada ne može da poziva na rat, on želi rat i to se vidi.“ Mi radimo na tome da Evropska unija natera vlasti u Prištini da poštuju Briselski sporazum. Kurti želi da izazove rat kako bi ostao na vlasti jer nema šta drugo da ponudi – rekao je između ostalog Vesić tokom današnjeg gostovanja na Hepi televiziji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter