Izvor: Kosovo online
12.10.2023 u 21:03
0

Visoka delegacija EU u poseti manastiru Banjska

Visoka delegacija EU predvođena zamenikom generalnog direktora Evropske spoljnopolitičke službe Markom Markovecom posetila je manastir Banjska, gde je sa domaćinima episkopom raško-prizrenskim Teodosijem i igumanom tog manastira ocem Danilom razgovarala o potrebi za konstruktvnim dijalogom kao jedinim načinom za prevazilaženje teške situacije.

Kako se navodi u saopštenju eparhije raško-prizrenske, u delegaciji su boravili šef Kancelarije EU na Kosovu Tomaš Suniog, kao i šef misije Euleks na Kosovu Đovani Pjetro Barbano.

OGLASILA SE NJEGOVA SUPRUGA: Srbin uhapšen kod Leposavića pušten iz pritvora

Gosti su prvo obišli crkvu manastira Banjska, zadužbinu iz 14. veka Svetog kralja Milutina, gde im je iguman u najkraćim crtama opisao istorijat te svetinje. Nakon toga su prešli u manastirski konak, gde su sa domaćinima razmenili mišljenja u vezi sa aktuelnim temama – naveli su iz eparhije raško-prizrenske.

Dodali su da je posebno istaknuta potreba za konstruktivnim dijalogom, kao jedinim načinom za prevazilaženje teške situacije, koja je kulminirala tragičnim događajima od 24. septembra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter