Izvor: Novosti
14.02.2022 u 12:39
0

Vučić na obeležavanju početka izgradnje saobraćajnice Šabac-Loznica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas obeležavanju početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac – Loznica, kod Mačvanskog Prnjavora.

Predsednik je razgovarao sa prisutnima na terenu, radnicima, kao i izvođačima radova. 

– Put će biti završen pre kraja 2024. godine – konstatovao je predsednik.  

– Od Beograda do Šapca moći će da se stigne za 45 minuta, do Loznice sat i 10 minuta – poručio je Vučić i dodao da će ovo „ojačati Mačvu i Podrinje“, kao i da će privući investitore. 

Kamil Hasijev, ambasador Azerbejdžana, napomenuo je da se prijateljski odnosi između dve zemlje uspešno razvijaju. 

– Privreda Srbije pokazuje rast, uprkos pandemiji – dodao je Hasijev.

Predsednik Aleksandar Vučić kazao je da Azvirt obavlja izvanredan posao. 

– Do kraja 2024. godine imaćemo samo autoput i brzu saobraćajnicu. Za razliku od mnogih koji obećavaju rušenje, mi samo obećavamo gradnju. Ovak veliki infrastrukturni projekat umnogome će olakšati život ljudi i privući investitore. Reč je o projektu vrednom 467, 5 miliona evra, od Rume do Šapca ići će autoput, a od Šapca do Loznice brza saobraćajnica. Oni koji žive u Prnjavoru, moći će da žive ovde, a da rade u udaljenim gradovima – kazao je predsednik i čestitao početak radova.

Kako Vučić objašnjava radovi idu uspešno, a radovi se završavaju i pre ugovorenog roka.

Brza saobraćajnica prema Loznici zaobilazi sva naseljena mesta. Trasa puta će ići bliže reci Drni. To su kilometri nove nade i perspektive. To je srpski san, ali on nije konačni cilj. On nije ideal jedne utopije o savršenom društvu, već put u pravom smeru ka napretku. Zato, i danas hoću da čestitam ljudima u Mačvi, Jadru i Podrinju – rekao je predsednik.

– Danas ovde gradimo istoriju – kazao je Vučić

Saobraćajnica Šabac-Loznica deo je projekta Ruma-Šabac-Loznica.

Ovo je, kako je rekao gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, „veliki dan za čitav kraj i dokaz da država i predsednik Vučić, kao nikad niko, pokazuju brigu, ne samo za ova, već i naredna naša pokolenja“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter