Izvor: Kurir/BSC Happy
28.06.2023 u 19:56
1

SRBIJA JE NA OVO ČEKALA 3 DECENIJE, POLUVEKOVNI SAN JE POSTAO STVARNOST: PREDSEDNIK VUČIĆ na otvaranju POSLEDNJE DEONICE OBILAZNICE OKO BEOGRADA – Ekipe HAPPY TV su ispratile ISTORIJSKI DOGAĐAJ (FOTO, VIDEO)

Poluvekovni san građana o izgradnji obilaznice oko Beograda i rasterećenju saobraćaja u centru grada danas postaje stvarnost, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji njenog otvaranja.

* Na otvaranje deonice čekalo se više od 3 decenije

* Od sada do Bubanj potoka moguće kretanje u 6 traka

* Planirana i izgradnja nastavka obilaznice, tzv. sektora C, od Bubanj potoka do Vinče i Pančeva, uključujući i novi most preko Dunava

* Od sutra srpske kompanije udružiće se u veliki konzorcijum i počeće rad na obilaznici oko Kragujevca

SNS OBELEŽILA VIDOVDAN: Predsednik Vučić: Dajemo sve od sebe da sačuvamo mir

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića

– Hvala vam što ste danas ovde. Mnogo toga smo zajedno izgradili sa kineskom i azerbejdžanskom kompanijom. Hvala i vama lično oboma na ogromnom angažmanu. Danas je Vidovdan, praznik nad praznicima. Dan koji je prerastao u mit, mit koji je postao život. Život koji smo poklonili istoriji, koju nismo shvatili. Sećanju koje nam je najveća, ali ne i jedina obaveza. Istorija ako nas nečemu uči, tu je veoma jasna. Pobede, pa čak i one najveće mogu biti delić velikog poraza, a porazi uvek deo one najveće pobede. Srbija neće niti može da pobegne od svoje istorije i grešaka. Srbija sada gradi svoju sudbinu i gradi svoju budućnost. Cena koju smo plaćali ne može da bude veća. Nije reč samo o korenima koji nas vezuju za ono što smo bili. Niti je reč samo o bici koja je izbrisala jednu a stvorila novu istoriju. Nije reč ni o ratovima, ni o poniženju predaji jednog srpskog predsednika. Istorija nas uči da pobede, pa čak i najveće, mogu biti samo delić velikog poraza. A i porazi mogu biti deo veće pobede. Srbija neće niti može da beži od svoje istorije, cena koju smo plaćali od Kosova do Haga ne može biti veća.


Vučić ističe da su građani Srbije ponosni, zato što smo možda prvi put u svojoj istoriji prestali da naričemo nad svojom sudbinom.


– Umesto toga, počeli smo da radimo, stvaramo svoju sudbinu, gradimo je i čuvamo. Ne nekome u inat, već zato što znamo da su iza nas samo tuga i bol. A napred je najbolji lek za Srbiju. Jedan veliki pisac je rekao da nam se čitava istorija vrti oko Vidovdana. Tačno je, ali mi ne možemo ići u krug. Moramo da zakoračimo dalje, nijednog trenutka ne zaboravljajući ko smo i odakle smo krenuli. Ovu obilaznicu smo napravili da skratimo put u budućnost – rekao je on.

TVARANJU OBILAZNICE OKO BEOGRADA: Ceremonija na deonici tunel “Straževica“ – petlja “Bubanj Potok“

– Crnjanski je rekao „Život se ne menja, već prolazi“. Znajući to pokušali smo da manje besedimo, a više delamo. Imamo jedan život, i moramo da ga iskoristimo kako bi se naši potomci ponosili. Zidanje Skadra na Bojani ima stih „Grad gradili tri godine dana“. I ova obilaznica se gradila 17 puta po tri godine dana, epski i mučno – kazao je Vučić.


– Vidi se koliko smo u stanju da gradimo puteve i završavamo poslove iz prošlosti. I čini mi se da je jasno koliko svi zajedno volimo Srbiju. Od danas nijedno teretno vozilo nema potrebu da ide kroz centar Beograda, već da brzo i bezbedno obiđu grad. Tu mislim i na ljude koji dugo voze automobile. Mi smo razmišljali u skladu sa najsavremenijim primerima graditeljstva, gde nam je osnovni cilj udobnost i bezbednost putnika – rekao je predsednik i dodao da su mnogi govorili da nema izlaza za Beograd sa ove petlje.

– Imamo, evo ga iza mene. Samo još jedna u nizu neistina koje su mnogi iznosili. Dobro smo to uradili, i zahvalan sam prijateljima koji su radili na projektu. Moj će predlog biti, da ova obilaznica dobije ime po Milutinu Mrkonjiću. On se najduže, od 1991. godine bavio ovom obilaznicom. I nema veze što smo mi više uradili, ali on je živeo i radio u nekim težim uslovima. I više je energije dao od nekih od nas.

SA TURSKOM ZA VELIKO „NE“: MAĐARSKA još jednom odložila ratifikaciju za ulazak ŠVEDSKE u NATO

– Zahvaljujem se Vladi Srbije, i svim ministrima, da se zahvalim ministru finansija. Tebi Ana, zato što ste dobro razumeli da gradeći Srbiju gradimo budućnost. Na Vidovdan se sve vidi. Za nas je važno da u budućnosti skraćujemo vreme izgradnje, da nastavimo da obezbeđujemo finansiranje za sve projekte, ali da stopa javnog duga ne pređe 60 odsto BDP. Moramo da više brinemo jedni o drugima, i da nastavimo da gradimo Srbiju. Danas imamo veliku obavezu. Pred nama je Ekspo 2027. Cela Srbija mora da se gradi jače i snažnije. To je moj zahtev, a ne molba. Slušajte ljude šta pričaju. Nisam slučajno rekao da ću ići da slušam ljude. Ne da držim mitinge, da saslušam šta imaju da nam kažu, a vi gledajte da ubrzate svoje aktivnosti i angažman, kako da što brže napredujemo

Predsednik je ponovio da smo napravili veliku grešku sa litijumom, koja će nas skupo koštati, i da nam se to ne sme ponavljati u budućnosti.

– Tu dragi kineski prijatelji i prijatelji iz Azerbejdžana, mnogo računamo na vas. Nama su kineski investitori uvek među prva tri i to pokazuje koliko se Srbija oslanja na Kinu. Podsetite predsednika Sija da ga ja i dalje čekam ovde i da hoću da dođe još jednom pre kraja mog mandata.

Predsednik je svima poželeo bezbedan, dobar i siguran put u nadi da još mnogo toga izgradimo zajedno.

– Neću danas namerno da govorim o broju mostova, tunela, novcu koji smo mukom obezbedili. Želim nam da još mnogo toga izgradimo zajedno, da sačuvamo zemlju i Kosovo i Metohiju, da se posvetimo budućnosti, a ne samo gledamo u nju, već da da se izborimo da naša deca mogu da se ponose našim precima. Ja sam danas ponosan predsednik Srbije, ponosan zbog onoga što dolazi. Niko te rezultate ne može da nam oduzme. Nije važno jesi li ovoliko ili onoliko lep, važno je obo što znaš jer jedino znanje niko ne može da nam oduzme. Živećemo i videćemo se u boljoj budućnost, i nikome nećemo nikada dozvoliti da uništi srpski narod ili ga proteruje sa ognjišta. Neka živi Srbija, srećan Vidovdan – zaključio je predsednik Vučić.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SRBIJA JE NA OVO ČEKALA 3 DECENIJE, POLUVEKOVNI SAN JE POSTAO STVARNOST: PREDSEDNIK VUČIĆ na otvaranju POSLEDNJE DEONICE OBILAZNICE OKO BEOGRADA – Ekipe HAPPY TV su ispratile ISTORIJSKI DOGAĐAJ (FOTO, VIDEO)”

  1. Zašto Milutin Mrkonjić, a ne Straževica? Javna ličnost koji je imao istovremeno i ženu i ljubavnicu. Šta je sledeće? Most Ane Bekute? Gradjani Rakovice se ne stide Straževice ali se stide Mrkonjića i Sps-a. Gore od rijalitija i granda zajedno

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter