Izvor: tanjug
07.09.2022 u 13:34
0

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ERDOGANOM: Odnosi dve zemlje na najvišem nivou u savremenoj istoriji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić domaćin je predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

lPREDSEDNIK VUČIĆ ZADOVOLJAN NAKON SUSRETA SA ERDOGANOM: „Razmenili smo mišljenja o svim pitanjima od značaja za naše dve zemlje!“

Obraćanje Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se turskom predsedniku na poseti. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Za nas je to uvek velika čast i posebna privilegija. Verujem da smo rezulatima pokazali da smo odnose podigli na veoma visok nivo, najviši u savremenoj istoriji. Uspeli smo da trgovinsku razmenu sa nivoa ispod jedne milijarde podignemo na gotovo dve ipo, sa velikim skokom ove godine. Verujem da smo na dobrom putu da trgovinska razmena dostigne pet milijardi evra. 

Kako je rekao, posebno raduje činjenica je što turske kompanije u Srbiji zapošljavaju gotovo 10.000 ljudi. 

– Ljudi će uskoro moći da uživaju u 22 kilometara dugačkom putu Novi Pazar-Tutin koji je danas moderan put koji je gotovo završen – rekao je Vučić i zahvalio se na efikasnosti turskim izvođačima. Već sam video most na Rači koji impresivno izgleda, a grade ga turske kompanije. 

Predsednik je rekao da su razgovarali i o većoj vojnoj saradnji, ali i saradnji namenskih industrija.

– Nije me sramota da kažem da želimo da kupimo bespilotne letelice barjaktar, ali želi ih ceo svet pa smo stali u red. Čekamo i nadam se da ćemo iduće godine to moći da realizujemo. Spremni smo da platimo značajno više novca od prvobitno dogovorenih nekoliko desetina miliona.

Nakon sastanka Vučića i Erdogana, u toku je ceremonija potpisivanja sedam međudržavnih sporazuma, protokola i memoranduma između Srbije i Turske uz prisustvo dvojice predsednika. 

Prvi protokol je o izmenama i dopunama sporazuma o uzjamnom ukidanju viza. 

Drugi se odnosi na uzajamno podsticanje i zaštitu ulaganja. 

Treći sporazum odnosi se na saradnju u oblasti inovacija.

Četvrti je memorandum o razumevanju u suzbijanju šumskih požara. 

Peti je o saradnji u oblasti medija.  

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter