Izvor: tanjug
15.12.2022 u 13:18
0

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA KATALIN NOVAK: Ukinute slobodne vize za četiri zemlje zbog ileganih migranata

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon što je zajedno sa predsednicom Mađarske Katalin Novak obišao privremene granične barijere na graničnom prelazu Kelebija-Tompa,  da je Srbija ukinula slobodne vize zbog ilegalnihi migracija do sada za četiri zemlje, Tunis, Burundi, Gvineju Bisao i Indiju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vučić se zahvalio Katalin Novak što će, kako je rekao, u Segedinu i danas razgovarati i rešavati probleme zajedno i dodao da ga je ona pozvala da poseti i njen roditeljski dom, što govori o prijateljstvu dva naroda i ličnom prijateljstvu.

Zahvalan sam našim mađarskim prijateljima što smo počeli na nedeljnom nivou da razgovaramo i rešavamo probleme zajedno. Dve vrste mera u Srbiji smo  preduzeli. Krenuli smo u prihvatanje i ukidanje slobodnih viza za pojedine zmelje odakle je dolazio značajan broj migranata. Završili smo sa četiri zemelje do sada za Tunis, Burundi, Gvineja Bisao i Indiju i usklađivanje sa onim sto zahteva od nas EU. Tek ćemo da preuzimamo mere zajedno sa kolegama iz Austrije i Mađarske -rekao je Vučić.

Najavio je da ćemo ojačati naše granice prema Severnoj Makedonij, a kasnije i ka Bugarskoj, jer imamo ove godine četiri puta uvećan priliv ilegalnih migranata sa teritorije Severne Makedonije i 3,6 puta uvećan sa teritorije Bugarske.

Mi smo  samo sa teritorije S. Makedonije sprečili 45.965 ilegalnih ulaza. Vidim da je ta brojka u Mađarskoj 261.001 i preuduzeli smo još jednu meru, to je  oštriji pristup prema naoružanim kriminalnim grupama. Nedaleko odavde  prema Subitici, Paliću i Horgošu imali smo na više mesta naše snage bezbednosti i oružane obračune i uhapsili više od 600 onih koji su mislili da mogu uz oružje da preuduzmaju određene nedozvoljene radnje i učestvuju u ilegalnoj migraciji. Verujem da ćemo nastaviti da preduzimamo mere na očuvanju bezbednosti i sigurnosti- istakao je Vučić.

Zahvalio je prijateljima iz Mađarske na saradnji i dodao da i sa ČEŠKOM imamo najbliže odnose, kao i da veruje da će tako biti i u budućnosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter